İller

18 Şubat 2021 Perşembe

Küresel çapta açıklanacak öncü PMI rakamları takip edilecek


Piyasa Gündemi

TCMB beklentilerle uyumlu olarak faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi ve karar metninde güçlü mesajlarını sürdürdü. ABD’deki teşvik paketi beklentileri ve vaka sayılarındaki azalış eğilimi son dönemde risk iştahını desteklerken, enflasyon konusundaki endişeler, salgın kaynaklı gelişmeler ve sıkı tedbirler risk unsuru olarak izleniyor. Bugün ayrıca piyasa kapanışından sonra Fitch’in Türkiye kredi ve not değerlendirmesi takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    12:00 Euro Bölgesi – İmalat/Hizmet Öncü PMI Önem: Yüksek
•    17:45 ABD – İmalat/Hizmet Öncü PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Önceki gün ABD’de güçlü gelen ÜFE rakamı ve enflasyonun hızlı bir artış kaydedeceğine ilişkin endişeler küresel hisse piyasaları üzerinde bir miktar baskı oluştururken, dün ABD’de zayıf gelen makroekonomik veriler hisse piyasalarında satıcılı seyrin sürmesine neden oldu. BIST-100 Endeksi ise pozitif bir ayrışmayla günü %0,38 oranında yükselişle 1.546,41 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne karışık açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,98 – 6,99 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,99’lu seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi etkili olan alımlarla dün 1.562 seviyesini test etmesine karşın günün ilerleyen bölümünde kazançlarını korumakta zorlandı. Son günlerde yurt dışı hisse piyasalarında etkili olan zayıf görünüm de endeksteki yükselişleri sınırlayan bir gelişme olarak izleniyor. Kısa vadede 1.550 üzerinde tutunmanın sağlanması yükselişlerin devamlılığı açısından önem taşırken, bu seviye üzerinde 1.565 ve tarihi zirvenin bulunduğu 1.582 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Son günlerde zayıflamanın görüldüğü yurt dışında satış baskısının derinleşmesi durumunda, BIST-100 Endeksi’nde 1.525 – 1.519 aralığı ilk önemli destek bölgesi olarak izlenecektir. Bu bölge altında satışların hız kazanabileceği endekste fiyatlamaların yeniden 1.500 seviyesi altına sarktığı görülebilir. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder