İller

18 Şubat 2021 Perşembe

Piyasaların yönü


BIST100…Piyasa Kapandıktan Sonra Fitch'in Türkiye Hakkında Değerlendirmelerde Bulunması Bekleniyor… Gün içerisinde kritik 1,550 seviyesinden uzaklaşmayan BIST100 endeksi akşam saatlerinde banka hisselerine gelen satışın etkisiyle günlük kazançlarının bir kısmını geri verdi. Gün içerisinde karışık bir görünüm sergileyen BIST100 endeksi işlem gününü %0.38 değer kazancıyla 1,546 puandan tamamladı. Koronavirüs kaynaklı endişeleri geride bırakan piyasalar, ABD'de beklentilerden kötü gelen istihdam verisi, yükselişe geçen tahvil faizleri ve zayıf bilanço sonuçlarına odaklandı. Bu çerçevede endeksin global piyasalara ayak uydurarak güne zayıf bir zeminde başlaması beklenebilir. Bugün piyasaların kapanmasından sonra kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye hakkında değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.
 
 
USDTRY… TCMB Politika Faizini Değiştirmedi… TCMB Para Politikası Kurulu politika faizinde bir sürpriz yapmayarak %17 seviyesinde sabit tuttu. Toplantı karar metnindeki uzun bir müddet sıkı duruş ifadesi korundu. Faiz kararı sonrasında Dolar TL kuru yatay seyrini sürdürdü. TCMB'nin şahin duruşunu sürdürmesiyle birlikte Dolar TL kurundaki TL lehine pozisyonlanmanın devam etmesi beklenebilir. Bu çerçevede 6.95 ve 6.85 seviyeleri ilk destek noktaları olarak takip edilecek olup, yukarı yönlü hareketlerde 7.05 ve 7.12 seviyeleri izlenebilir.
 
 
EURTRY… 8.46 Seviyelerinde… TCMB'nin şahin duruşunu korumasıyla birlikte TL varlıklar majör para birimlerine karşı direnç gösteriyor.
 
 
EURUSD… 50 ve 100 Günlük Hareketli Ortalamasının Arasında Sıkıştı… ABD'de istihdam konusunda öncü gösterge olarak izlenen haftalık işsizlik maaşı başvuruları, aşılama konusundaki olumlu gelişmeler ve ilerleme kaydedilen mali teşvik paketine rağmen son 1 ayın zirvesine yükseldi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen Kongreden geçmesi beklenen 1.9 trilyon dolarlık mali destek paketi hakkında "daha azını yapmanın bedeli, daha çoğunu yapmanın bedelinden fazla olur" değerlendirmesinde bulundu. ECB'nin toplantı tutanakları güçlü Euro'nun enflasyon açısından ilave tehlike oluşturduğunu ortaya koydu.
 
 
XAUUSD… Haftayı Ekside Tamamlamaya Hazırlanıyor… ABD uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş ve doların global bazda değer kazanmasıyla birlikte hafta başından bu yana ons başına yaklaşık 60 $ değer kaybeden ons altın 6 günlük düşüş serisini devam ettirdi.
 
 
GAUTRY… 399 TL Seviyelerinde… Haftaya ons fiyatındaki geri çekilme ve Dolar TL kurundaki yatay seyrin etkisinde değer kaybıyla başlayan altının gram fiyatı 394 TL seviyelerine kadar geriledi. Haftanın son işlem gününün ilk saatlerinde kayıplarının bir kısmını geri alan gram altın 399 TL seviyelerinde işlem görüyor.
 
 
BRENT… Suudi Arabistan Nisan Ayında Tek Taraflı Üretim Kesintilerini Durdurabilir… Texas'taki dondurucu soğuk hava dalgasının petrol rafinerilerindeki üretimi sekteye uğratmasıyla birlikte Brent petrolün varil fiyatı iklim koşullarının normalleşmesiyle birlikte 62 $ seviyelerinde dengelendi. Suudi Arabistan'ın petrol fiyatlarının yükselmesiyle birlikte Nisan ayında tek taraflı olarak başlattığı üretim kesintilerini durdurması bekleniyor.
 
 
S&P500…Olumsuz Makroekonomik Verileri Etkisinde Günü Değer Kaybıyla Tamamladı… ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 12 Ocak ile biten haftada beklenmedik bir şekilde yükseldi. ABD'de endeksler karışık bir seyirle açıldıktan sonra S&P500 endeksi günü %0.44 değer kaybıyla 3,914 puandan tamamladı.

Kaynak Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder