İller

7 Şubat 2021 Pazar

Teşvik beklentilerinden destek bulan küresel risk iştahı gücünü koruyor


Piyasa Gündemi

ABD’de teşvik paketini hızlandıracak düzenleme cuma günü Senato’dan geçerken, teşvik paketine ilişkin süreç piyasaların yakın takibinde yer almaya devam edecektir. Aşılama çalışmaları ve teşvik paketi beklentileri risk iştahını desteklerken, salgın kaynaklı endişeler ve sıkı tedbirler risk unsurları olarak izleniyor. ABD’de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam rakamları beklentilerin altında kalırken, ekonomik veri akışları önemini koruyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Almanya – Sanayi Üretimi Önem: Orta
•    12:30 Euro Bölgesi – Sentix Güven Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Risk iştahındaki toparlanmanın etkisiyle geçen hafta genelinde olumlu bir seyrin izlendiği küresel hisse piyasaları beklentilerin altında kalan tarım dışı istihdam rakamının da etkisiyle cuma günü dalgalı bir seyir kaydetti. Hafta içerisinde yükselişlerin etkili olduğu BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,50 oranında düşüşle 1.527,17 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,03 – 7,04 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,06’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste haftalık kapanış, 1.582 seviyesinden başlayarak 1,431 seviyesine kadar devam eden düşüşün düzeltmesinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.524 seviyesinin hemen üzerinde gerçekleşti. Son günlerde yukarı yönlü hareketler görülmesine karşın momentumun gitgide zayıflaması ve yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmesi teknik görünümü zayıflatıyor. Buna karşın yurtdışında risk iştahındaki bozulmanın kalıcı olmaması ve TL’deki değerlenme kısa vade için endeksi desteklemeye devam etti. Bu hafta içinde endeks geçtiğimiz hafta içinde gördüğü 1.550’yi geçemeyecek olursa, teknik baskı daha da şiddetlenebilir. Hafta içinde 1.500’ü ara destek olarak izleyeceğimiz endekste 1.470’in altında görünüm daha da bozulacaktır. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder