İller

28 Şubat 2021 Pazar

Yurt içinde 2020/4Ç GSYH rakamı ön planda olacak


Piyasa Gündemi

Artan enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. ABD Başkanı Biden’ın açıkladığı 1,9 trilyon dolarlık destek paketi Temsilciler Meclisi’nden geçerken, Senato’daki oylama takip edilecektir. Bugün yurt içinde açıklanacak büyüme rakamına ilişkin piyasadaki beklentiler son çeyrekte %6,99 oranında, Gedik Yatırım olarak bizim tahminimiz ise %7,30’luk bir büyüme kaydedilmesi yönünde şekilleniyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – 2020/4Ç GSYH Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Orta 

BIST-100 Güne Başlangıç

Tahvil faizlerinde yaşanan yükseliş ve enflasyon endişeleri geçen hafta küresel hisse piyasalarında satıcılı bir seyir yaşanmasına neden oldu. Yurt dışındaki zayıf görünüm ve Türk Lirası’ndaki değer kayıpları BIST-100 Endeksi üzerinde baskı oluştururken, endeks cuma gününü %1,13 oranında kayıpla 1.471,39 puandan tamamladı. ABD borsaları perşembe günkü sert düşüşlerin ardından cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde alımların etkili olduğu görülüyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,41 – 7,44 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:45 itibariyle 7,38’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Son günlerde fiyatlardaki yükselişe eşlik edemeyen göstergelerde oluşan negatif uyuşmazlıklar bir düzeltmenin habercisi idi. Önceki hafta görülen sınırlı satışların ardından geçtiğimiz hafta yurtdışındaki negatif görünüm ve TL’deki zayıflığın etkisi ile satışlar sertleşti ve ocak ayı sonunda yaşanan düzeltmede görülen dip seviyeler tekrar test edildi. Endekste kısa vade için ilk güçlü destek noktası, geçtiğimiz ay sonunda görülen düzeltmede test edilen en düşük seviyenin bulunduğu 1.431 seviyesi. Buranın altında 1.396 – 1.381 izleyeceğimiz en güçlü destek bölgesi olacaktır. Kısa vade için endekste 1.510 biraz daha orta vade içi 1.540 aşılamadığı sürece yükselişlere karşı temkinli duruşumuzu koruyacağız.      

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder