İller

7 Mart 2021 Pazar

Tahvil faizlerindeki yükseliş kısa vadede en önemli risk unsuru olarak izleniyor


Piyasa Gündemi

TCMB Başkanı Naci Ağbal cuma günkü açıklamasında fiyat istikrarına ulaşma konusunda emin adımların süreceğini ifade ederken, TL varlıklar açıklamalardan destek buldu. ABD’de tarım dışı istihdam verisi beklentilerin oldukça üzerinde güçlü bir artış kaydetti. Küresel çapta enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi kısa vadede en önemli risk unsuru olarak izleniyor. Hafta sonu ise ABD Senato’su 1,9 trilyon dolarlık destek paketini onayladı. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Almanya – Sanayi Üretimi Önem: Orta
•    18:00 ABD – Toptan Stoklar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD’de güçlü gelen istihdam verisi enflasyon endişelerinin ön planda olduğu mevcut konjonktürde ilk fiyatlamalarda piyasalarda dalgalanmalara ve satış baskısına yol açtı. Ancak günün ilerleyen bölümünde ABD borsalarında alımlar güç kazandı. Hafta içerisinde toparlanma çabasının görüldüğü BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,26’lık bir yükselişle 1.541,98 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %2’lere yaklaşan yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,53 – 7,54 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,54’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçen hafta Borsa İstanbul’da toparlanma çabası ön plana çıkarken, hafta ortasından itibaren tahvil faizlerinde yükselişlerin hız kazanması ve küresel piyasalarda artan satış baskısı BIST-100 Endeksi’nde yükselişleri sınırlayan bir gelişme oldu. Aşılama çalışmalarındaki seyir ve teşvik paketinin onaylanması piyasalar açısından olumlu gelişmeler olsa da enflasyon endişeleri piyasalar üzerinde risk oluşturmaya devam ediyor. Endekste yükselişlerin devamlılığı açısından 1.550 seviyesi üzerinde tutunmanın sağlanması önem taşırken, bu seviye üzerinde 1.570 ve zirvenin bulunduğu 1.582 seviyesi direnç olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 50 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.520 seviyesi ilk güçlü destek olup, devamında 1.500 – 1.480 aralığı önem kazanacaktır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder