İller

22 Mart 2021 Pazartesi

TCMB Başkan değişimi sonrasında fiyatlamalar


Piyasa Gündemi

Cuma günü piyasalar kapandıktan sonra TCMB Başkanı Naci Ağbal görevinden alınarak, yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu atandı. Bu sabah ilk fiyatlamalarda Türk Lirası’nda volatilitenin artış kaydettiği ve değer kayıplarının etkili olduğu görülüyor. Başkan değişiminin etkileri ve yeni başkanın piyasalarla kuracağı iletişim yakından izlenecektir. Küresel çapta ise enflasyon endişeleri ve tahvil faizlerindeki yükseliş risk unsuru olarak takip edilmektedir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – İşsizlik Oranı Önem: Orta
•    16:00 ABD – Fed Başkanı Powell Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

ABD uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş ve enflasyon endişeleri küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Yurt dışındaki zayıf görünüm ile ABD – Türkiye ilişkilerine dair endişelerde BIST-100 Endeksi cuma gününü %1,41’lik düşüşle 1.528,99 puandan tamamladı. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri dalgalı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,23 – 7,25 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:30 itibariyle 8,05’li seviyelerden işlem görmekte. Kur cephesindeki fiyatlamaları dikkate aldığımızda BIST- 100 Endeksi’nin güne sert satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçtiğimiz hafta tarihi zirvelerini test eden hatta Çarşamba günü 1590 ile yeni bir zirve gören BIST 100’de zirve seviyelerden yeni bir satış baskısı yaşandı. Son haftalarda bahsettiğimiz gibi küresel ölçüde de yerel ölçüde de endekslere güç katan beklentilerin sonlanmış olması olumsuz haber akışlarının etkisini artırmaya devam edebilir. Bugün açılışta satıcılı bir görünüm beklediğimiz endekste 1.430 altında 1.395 diğer önemli destek konumunda olacaktır. Hafta içinde buranın altına sarkılması teknik baskının çok daha şiddetlenmesine neden olabilir. Bu hafta volatilitenin yüksek seyretmesini beklediğimiz endekste hisse bazlı hareketler çok daha sertleşebilir ve hisse bazlı ayrışmalar ön plana çıkabilir. 

 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder