İller

13 Nisan 2021 Salı

Rock müziğin yeni ortağı: Gökmen


Küçük yaşlarından bu yana yazdığı sözleri besteleyen ve lise yıllarından bu yana aldığı eğitimle müzik altyapısını sağlam temeller üzerine kuran genç sanatçı Gökmen, rock müzik tutkunlarına yeni bir kaçış yaşatacak Ortak mı Oldum? isimli ilk teklisini Alim Yapım etiketiyle yayınladı. Eğitimini güzel sanatlar lisesinin ardından halen devam etmekte olduğu Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı ile sürdüren ve rock müziğe farklı bakış açıları getirecek tekniklerle harmanlayan Gökmen, sözü ve müziği kendisine olan ilk teklisiyle büyük beğeni topladı. Genç sanatçının ilk teklisinin klibi de ilk gösterimini 9 Nisan Cuma akşamı 21.00’da Gökmen YouTube kanalında yaptı.

Gökmen’in İmzası İlk Teklisinde Kendini Gösteriyor

Son yıllarda popülerliğini ve etkisini kaybettiği söylenen rock müzik türüne enerjisi, tarzı ve tekniğiyle ilk teklisinde yeni bir coşku getiren Gökmen, sonraki tekli ve albüm çalışmalarının enerjisiyle esintisini de şimdiden yansıtmayı başarıyor. Türk müziğinin makamsal ve klasik yapısıyla rock müzik türünün kendini sürekli yenileyen, değişimleri sert yapısıyla yumuşatmayı başaran ve keskin sınırları olmayan tarzını birleştiren Gökmen, kendi müzik imzasının ilk vurgusunu Ortak mı Oldum?’da yapıyor. 

Gitar, bas gitar, bateri, ud gibi telli ve vurmalı enstrümanları çalmakta olan; çeşitli konser ve sahnelerde vokal olarak yer alan Gökmen’in ilk teklisi Ortak mı Oldum?’un söz ve müziği kendisine ait. Yeni teklinin mix ve mastering’i Görkem Ateş imzası taşıyor. Şarkının klibi ise Uygur Akkaya yönetmenliğinde çekildi. 

Gökmen’in Alim Yapım etiketiyle çıkan ilk teklisi Ortak mı Oldum? tüm dijital platformlardan dinlenebilir.

Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder