İller

9 Nisan 2021 Cuma

TCMB pas geçiyor ama?


“PİYASANIN ROTASI”

Haftanın Makro Teması

ABD Enflasyon – Bej Kitap / TCMB Faiz Kararı / Almanya ZEW / RBNZ Faiz Kararı

Haftanın Stratejisi

ABD 10 Yıllık Tahvil Faizi %1,7 Seviyesi Altında Kalıcı Olacak (mı)?

Haftanın Konuşması

14 Nisan Çarşamba Saat 09.15 BoJ Başkanı Kuroda

14 Nisan Çarşamba Saat 19.00 Fed Başkanı Powell

TCMB Pas Geçiyor Ama?

Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 133,808,171 – tedaviye pozitif cevap veren 83,902,045 – ölü sayısı 2,901,073 kişiye ulaşmıştır.

Fed’in enflasyon konusunda yeni bakışı olan enflasyon değil geçici fiyat artışı söylemi güvercin duruşun kalıcılığına işaret ederken, piyasanın enflasyon konusunda ki şahin baskısına set çekmektedir. Piyasanın şahin duruşuna karşı Fed tarafında en ufak bir esneme olmazken güvercin tonlamanın şiddeti her yeni gelen açıklama artmaktadır. Piyasa şimdilik şahin duruşunda geri adım atarken, ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1,70 altında baskılanmayı sürdürmektedir. $ temasında göreceli zayıflık ile kıymetli metallerde yükseliş öne çıkmaktadır.

Fed’in güvercin duruşu ABD endekslerini rekor seviyelere taşırken, gelişmekte olan ülke piyasalarına destek vermektedir.

ABD 10 yıllık tahvil faizinde %1,7866 seviyesinde baskılanma etkin olurken, piyasanın şahinleşmesi durumunda %1,74 - %2,00 bölgesini izliyoruz. Kısa dönemli algı değişimi için %1,60 ve aşağısı olası hareketi dikkate alıyoruz.

ABD ekonomisine ilişkin genel algıyı anlamak için 10 yıllık yerine 30 yıllık tahvil faizini takip etmek gerekmektedir. 30 yıllık faizde %2,4081 seviyesi altında hareket sürmektedir. 

Haftanın genelinde takip edilecek başlıklar;

  • TCMB Faiz Kararı: TCMB faiz kararını 15 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te açıklayacaktır. GCM Yatırım Araştırma olarak beklentimiz %19 seviyesinde olan politika faizinin sabit bırakılması yönündedir.  Açıklama metninde sıkı para politikası duruşu söyleminin yer alıp almayacağı ve yeni olarak içeriğe büyüme – istihdam dinamiklerinin girip girmeyeceğini izleyeceğiz. Faiz kararında negatif sürpriz şok bir faiz indirimi olabilecekken, açıklama metninde buna ilişkin sinyal olup olmayacağını göreceğiz. 
  • RBNZ Faiz Kararı: RBNZ faiz kararını 14 Nisan Çarşamba günü saat 09.15’te açıklayacaktır. %0,25 seviyesinde olan faiz tarafında herhangi bir değişiklik beklemiyoruz.

Dolar endeksi klasik (mor) ve Dolar endeksi bloomberg (turuncu) tarafında 93 seviyesi altında hareket etmektedir.  (93 psikolojik algı için takip!)

Kaynak GCM Yatırım
Hibya Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder