İller

7 Mayıs 2021 Cuma

Etyemez: Dış havzalardan su getirilmesini önemsiyoruz


AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, "Üzerinde önemle durduğumuz konuların başında dış havzalardan Konya'mıza su getirilmesi geliyor. Konya Ovası'na su getirilmesine yönelik çalışmalarımız sürüyor" dedi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Konya'da tarım ve hayvancılığa yönelik yürütülen proje ve çalışmalara dair açıklamalarda bulundu. Etyemez, "Konya tarımın ve hayvancılığın başkentidir.  Konya'mızda tarım alanında halen devam eden çalışma ve projelerimiz var. Halen inşaat safhasında olan 7 barajımız bulunmaktadır. Afşar Hadimi, Akşehir Değirmenköy Gölçayır, Bozkır Dereiçi, Bozkır Harmanpınarı, Hüyük İlmen, Selçuklu Tepekent ve Taşkent Borboğazı barajlarının hayata geçmesi ile Konya'nın gücüne güç katılmış olacaktır. 2021 yılını su ve sulama yatırımlarında hamle yılı olarak ilan ettik. Tarımsal sulama sistemlerimizi yeniliyor ve geliştiriyoruz. Yüzde 40'a varan tasarruflu modern basınçlı kapalı sulama sistemlerini hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda inşaat safhasındaki sulama tesis sayımız 20'dir. Bunlardan birkaç tanesini paylaşmak gerekirse; Ereğli İvriz Sağ Sahil Sulama Yenileme Projesi ile 247 bin 200 dekar, Ereğli İvriz Sol Sahil Sulama Yenileme Projesi ile 152 bin 800 dekar, Konya Apa Hotamış 1-2-3 Sulamaları ile 331 bin 930 dekarlık zirai arazi sulanmış olacaktır. Yer üstü barajları yanında yer altı su temin yapılarına da gereken önemi vererek bu kapsamda çalışmalar yapıyoruz. İnşaat safhasındaki 3 yer altı depolaması projemiz devam etmektedir" şeklinde konuştu.

"DIŞ HAVZALARDAN SU GETİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ"

Dış havzalardan Konya Ovası'na su getirilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını belirten Etyemez, "Üzerinde önemle durduğumuz konuların başında dış havzalardan Konya'mıza su getirilmesi geliyor. Yukarıda Göksu Havzası'ndan, Ermenek ile Akçay'dan ve Kızılırmak Havzası'ndan su getirilmesine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. Bu çalışmaların Konya'mıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi. 

Anadoluda Bugün Seyit Ahmet Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder