İller

16 Temmuz 2021 Cuma

​Kaymakam Akın, Çilek bahçesinde


Bozkır Kaymakamı Muhammed Akın, üretici-lerimizin ayaklarına kadar giderek ziyaretlerine devam ettiği görülüyor. Kaymakam Akın'ın bu kez ziyaretinde, Üçpınar Yaylamızda çilek üretimi ger-çekleştiren Kadir Hasırcı'ya ait çilek bahçesini ziyaret etti.

Bozkır Kaymakamı Muhammed Akın, ilçemize atanalı neredeyse bir yıla yakın bir zaman olmasına rağmen ilçemizde ve ilçemize bağlı dış mahallelerimizdeki sebze, meyve yetiştiricilerimizi sık sık ziyaret ettiği gömülmektedir. Bu durum ise, Kaymakam Muhammed Akın'ın, üreticilerimize verdiği önemi gösteriyor.

 Üreticilerimizin ayaklarına kadar giderek ziyaretlerine devam eden ve üreticilerimizden bilgiler alan Kaymakam Akın, sorunlarını da birebir kendi ağızlarından dinliyor ve onların yaşadıkları sorunlar var ise, çözümler aramaya ve olumlu adımlar attığı belirtiliyor. Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş'u da yanında götüren ve üreticilerimizin sorunlarını birlikte dinleyip İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü olarak yardımcı oldukları belirtiliyor.
 
Kaymakam Akın'ın bu kez ziyaretinde, Üçpınar yaylamızda çilek üretimi gerçekleştiren Kadir Hasırcı'ya ait çilek bahçesini ziyaret etti. Kaymakam burada da çilek üreticimiz Hasırcı'dan, çilek üretimi ile ilgili bilgiler alırken, ülke ve Bozkır ekonomisine katkı sağlayan çilek üreticisine teşekkür etti.
 
Konu ile ilgili olarak gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulunan Kaymakam Akın; "Yaylanın rakımının yüksek olması, havasının ve suyunun temiz olması, fazla kimyasal kullanılmaması sebebiyle çileğin tadı ve kokusu çok güzel." olduğunu belirten Kaymakam Akın, bu tür çalışmaların devam etmesini ve İlçemizde çilek tarımı ile uğraşan üreticilerimizin sayısının zamanla artmasını ümit ettiğini söyleyerek tüm üreticilerimize teşekkür edip, tekrar bereketli kazançlar diledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder