İller

1 Temmuz 2021 Perşembe

​Kuruçay Mahallesi’nde “Kuruçay Bal Ormanı” için start verildi


KONYA (AA) – Konya'nın Ahırlı ilçesi Kuruçay Mahallesinde, Kuruçay ve Gölcük Yaylası arasında bulunan 20 hektarlık orman arazisi üzerine kazandırılan bal ormanı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 100 yıldır Toroslar'da üretilen Kuruçay Balının üretimi hane gelirleri daha da artacak ve marka haline gelecek.

Kuruçay köyünde yapılan yatırımlar ve eğitimler bal üretiminin her geçen gün daha da arttığını, bal ormanının tamamlanmasıyla birlikte Kuruçay'da bal üretiminin daha da artacağını belirten Kuruçay Köyü Muhtarı Sedat Büyükyavuz, "köyümüzde 100 yıldır süregelen arıcılık, günümüzde en yaygın yürütülen faaliyetlerin başında gelmektedir. Köyümüzün arıcılık sektöründe daha da iyi yerlere gelmesi için devletimizin destekleriyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Son olarak köyümüzün bal ormanına kavuşması ve ilçe sakinlerimizin arıcılık faaliyetlerini daha da etkin bir şekilde yürütebilmesi için Konya Orman Bölge Müdürlüğümüze yaptığımız başvuruyla birlikte bal ormanı projemizde çalışmalarımız başladı. Kuruçay mahallemiz ile Gölcük yaylamız arasında orman arazisi üzerinde 20 hektarlık alanda yürütülen çalışmaların kısa zamanda tamamlanmasını ve mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulmasını bekliyoruz. Bunun yanında 10 hektarlık bir alanımıza bal ormanı yapılması için girişimlerimize devam edeceğiz" dedi.

Kuruçay mahallesinde 23 arıcıya ait 1500 kovan bulunduğunu, organik bir şekilde üretim yapıldığını sözlerine ekleyen Muhtar Büyükyavuz, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, "Köyümüzde üretilen organik ballar İstanbul başta olmak üzere farklı illerde oldukça rağbet görüyor. Bu çerçevede üretimimizi arttırmak, buna bağlı olarak da mahallelimizin hane gelirlerini arttırmak istiyoruz. Doğal bal üretimi için yegane çözümün bal ormanları olduğu bilinciyle çalışmaları devam eden bal ormanıyla birlikte inşallah bu konuda önemli mesafeler alacağız. Çünkü bal ormanımız, nektar ve polen bakımından zengin olan ıhlamur, kestane, akasya, yabani erik, kızılcık, üvez, muşmula, yabani elma ve lavanta gibi bitkiler yetiştirilecek. İlçemize ve mahallemize şimdiden hayırlı olmasını diliyor, bizlerden desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız İsa Akgül'e, İlçe Başkanımız Süleyman Özalp'a, Orman Genel Müdürlüğümüze, Konya Orman İşletme Müdürlüğümüze, Ağaçlandırma Şefliğimize, Ahırlı Orman İşletme Şefliğimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu..

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder