İller

23 Ağustos 2021 Pazartesi

​Ak Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı Afet Bölgesinde


"Devletimiz Yaraların Sarılması İçin Tüm İmkanları Seferber Etti"

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ve Abana ilçelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Samancı "Yaraların sarılması için devletimiz tüm imkanlarını seferber etti. Şehirlerimizi en kısa sürede yeniden ihya edeceğiz" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'da incelemelerde bulundu. Abana'da Belediye Başkanı Yunus Akgül ile ilçeyi mahalle mahalle dolaşan Samancı, evleri ve iş yerleri zarar gören vatandaşların sorunlarını dinledi.

Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yardım çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderilen ekiplerle bir araya gelen Samancı, sel felaketinin derinden hissedildiği Bozkurt'ta da İlçe Koordinatörü Mustafa Çağlı ile kamu görevlileri ve gönüllülerin yürüttüğü çalışmalara katıldı. Gülay Samancı, Yurtkur öğrenci yurdunda kalan vatandaşları da ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

"DEVLETİMİZ TÜM İMKANLARIYLA AFET BÖLGESİNDE"

Bölgede son 100 yılın en büyük afetlerinden birinin yaşandığını belirten AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, hasar gören yerleri en kısa sürede yeniden ayağa kaldırmak için devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu belirtti. Samancı "Sel felaketi sonrasında devlet-millet el ele yaraları sarmaya devam ediyor. Diğer afet bölgelerine olduğu gibi Kastamonu'ya da Konya'mızdan da çok önemli yardımlar geldi. Yitirdiğimiz canların büyük üzüntüsünü yaşıyoruz. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Rabbim milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin" dedi.

Sel bölgesinde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Samancı, kendilerinin de selden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelerek hem geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini hem de sorunları dinleyerek gerekli mercilere aktardıklarını kaydetti. Samancı "İlk andan itibaren ilgili bakanlarımız sel bölgesinde bulunarak çalışmaları koordine etmektedir. Milletiyle el ele veren devletimiz yaraların sarılması için başta Bozkurt ve Abana olmak üzere afetin yaşandığı tüm yerleşim yerlerinde gereken çalışmaları hassasiyetle yürütmektedir. Şehirlerimiz en kısa sürede yeniden ihya edilecektir. Ben tüm milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder