İller

21 Ağustos 2021 Cumartesi

COVID-19’dan Ölenlerin Sayısı Günlük 200’ü Geçti !

Türkiye’de salgın nedeniyle ölüm sayısı 200’ü aştı. Bakan Koca, “Kayıplarımız var. Salgın hastalık bizi sevdiklerimizden zamansız ayırıyor. Dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Aşı ile başaracağız” açıklaması yaptı.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca illerdeki aşılama sayısının da arttığını belirterek, oluşan tablo hakkı şu bilgileri verdi.

“Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Batman, Bayburt, Aksaray, Gümüşhane ve Ardahan. Aşı ile bağışıklık kazanana kadar tedbirlere tam uyum şart. Maske, Mesafe ve Temizlik olmazsa olmaz. Vaka sayılarının 20 binin altında kalması yeterli değil. Hızla daha düşük vaka sayılarına ulaşmak zorundayız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına tam uyum şart. Samsun düşük riskli iller arasında yerini aldı. Salgın hastalığa karşı karar verip ilk doz aşıyı olma oranları %75’in üzerinde. Haritada bir şehrimiz daha Mavi. Düşük riskli il sayımız 34’e yükseldi.  Kahramanmaraş ve Aksaray’da 18 yaş ve üstü nüfusun en az bir doz aşı olma oranı %65’in üstüne çıktı. Covid-19 Risk Haritasında bu illerimizin rengi Turuncu yerine Sarı. Kastamonu ve Kırşehir düşük riskli iller arasında yerini aldı. Salgın hastalığa karşı karar verip ilk doz aşıyı olma oranları %75’in üzerinde. Haritada iki şehrimiz daha Mavi. Düşük riskli il sayımız 36’ya yükseldi. Diyarbakır, Muş ve Bitlis %55’in üzerine çıkan ilk doz aşılanma oranlarıyla çok yüksek risk seviyesini yüksek risk seviyesine indirdiler. Diyarbakır, Muş ve Bitlis Turuncu iller arasında” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 

 

 

 

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder