İller

23 Ağustos 2021 Pazartesi

Memur Yine Masada Bırakıldı !

Demokratik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Sertan Yeşilyurt, milyonlarca memur ve emeklisinin beklediği zam görüşmelerinin hüsranla sonuçlandığını açıkladı.

Başkan Yeşilyurt, “Memur Sen Konferderasyonu’nun katıldığı toplu sözleşme görüşmelerinde Çalışma Bakanı Vedat Bilgin’in verdiği teklife Memur Sen Başkanı Ali Yalçın çok şükür diyerek masadan kalktı!  Milyonlarca memur ve emeklisinin beklediği zam görüşmeleri hüsranla sonuçlandı. Özellikle de pandemi döneminde yoğun çaba sarf eden sağlık çalışanlarının 3600 ek gösterge beklentisi raflarda tozlanmaya bırakıldı.  “Enflasyon şu kadar çıkarsa bu kadar zam alırsın” sözleri artık memurun karnını doyurmuyor. Çünkü meöur geçtiğimiz yıllarda ezildiği enflasyon oranlarını bu kez telafi edileceğini düşünmüştü. Maalesef yine yanıldı!” diye konuştu.

YİNE KASA KAZANDI!

“Defaatle 3 ayda bir ödenen toplu sözleşme ödemelerinin kaldırılmasını isterken, seyyanen zam yerine de bu ödemelere zam yapıldı. 3 ayda 135 tl olan geri ödeme 400 tl’ye çıkarıldı” diyen Yeşilyurt, şunları söyledi, “Ellerinde argüman kalmayan yetkili sendika, “üye olun ve 3 ayda 400 tl paranızı alın” diyerek üye satın alacaktır. Şimdi soruyorum; ‘Bu zam oranlarını kazanım diye sunan yetkili ama etkisiz sendikadan gerçekten memnun muyuz’ Toplu sözleşme priminden de %1 örgütlenmiş sendika üyelerinin fayadalanacağını ifade etmek Demokratik Sendikal örgütlenmeninde önünü kapatmış oluyor. Yani diyorki mecburen bana üye olacaksın” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder