İller

3 Eylül 2021 Cuma

2020l2 Üretim Sezonu Çiftçi Kayıt Sistemi ÇKS başvuruları başladı.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği ve Genelgesinde belirtildiği üzere 01 Eylül 2021 tarihinde başlamış olup 30 Haziran 2022 tarihi mesai bitiminde sona erecek.


Üreticilerin Bakanlıklarca uygulamada olan Mazot ve Gübre Desteği, Zeytinyağı Fark Ödemesi Desteği, Sertifikalı Tohum Kullanım Desteği, Sertifikalı Fidan/Fide Kullanım Desteği, İyi Tarım Uygulamaları Desteği, Organik Tarım Desteği, Hububat-Baklagil Fark Ödemesi Desteği, Küçük Aile İşletmesi Desteği, Yem Bitkileri desteği ve Lisanslı Depoculuk gibi desteklemelerden faydalanabilmeleri için ÇKS'ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunmakta olduğu bildirildi. 


Bu kapsamda üreticilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve söz konusu desteklemelere müracaat edebilmeleri için arazilerinin bulunduğu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine gerekli başvuru evrakları ile müracaat etmeleri gerekmekte olduğu söylendi.


30 Haziran 2022 tarihine kadar başvuruda bulunmayan üreticilerimiz Bakanlığımızca uygulamada olan ve Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacaklar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder