İller

16 Eylül 2021 Perşembe

​Şehitlerimiz ve Gazilerimiz İstiklâlimizin Temelidir


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Şehitlerimiz ve gazilerimiz istiklâlimizin temelidir. Ezanlarımız gök kubbemizi şereflendiriyorsa, bayrağımız vatanımızda özgürce dalgalanıyorsa şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir." dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay'ın mesajı şöyle:

"Bugün bu topraklar üzerinde yaşadığımız her güzel duyguda, aldığımız her nefeste, attığımız her adımda kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıkları vardır.

'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla girdikleri her mücadelede zaferden zafere koşan ecdadımız, şehitlik ve gazilik ateşiyle harmanlanan nice yüreklere ilham olmuştur.

Geçmişte olduğu gibi yakın tarihimizde de Kore'de, Kıbrıs'ta, 15 Temmuz'da, sınırlarımızın korunmasında ve terörle mücadelede vatanı için mücadele eden tüm kahramanlarımızdan ve ailelerinden Allah razı olsun.

Şehitlerimiz ve gazilerimiz istiklâlimizin temelidir. Bugün ezanlarımız gök kubbemizi şereflendiriyorsa, bayrağımız vatanımızda özgürce dalgalanıyorsa ve bizler bu güzel ülkede huzur içinde yaşıyorsak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir.

Bu sebeple tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarını yaşatmak, bizlere düşen en önemli görevlerdendir.

Bütün gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü'nü kutluyorum. Şehitlerimize ve vefat eden gazilerimize Allah'tan rahmet diliyor, yaşayan gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder