İller

24 Eylül 2021 Cuma

Teknofest'te Bozkır'dan “Su Tasarruf Rezervuarı” projesi de var.


Türkiye'de havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali olan Teknofest, 21 Eylül - 26 Eylül tarihlerinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştiriliyor.

Bu sene düzenlenen Teknofest'te Bozkır ilçemizden de bir proje tanıtılıyor. Teknofestte "Su Tasarruf Rezervuarı" ismiyle açılan stantta ziyaretçilerini ağırlıyor.

Teknofest'te yer alan "Su Tasarruf Rezervuarı" projesi İlçemiz Esnaflarından Faruk Kalay ve önceki dönem Bozkır Devlet Hastanesi Başhekimimiz Halil İbrahim Taşçı tarafından gerçekleştirildi.

Projeyle ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kalay "Teknofest'te Dr. Halil İbrahim Taşçı hocamla bizde varız.

Gerçekleştirdiğimiz bu proje ile amacımız, Sıcak su kaynağı ile(termosifon kombi güneş enerjisi gibi ) kullanılan musluk arasındaki boru hattında bekleyen, ılık kulanım esnasında sıcak su gelene kadar boşa akıtılmak zorunda kalınan soğuk suyun depolanarak tasarruf edilmesini sağlayan bir klozet rezervuarı tasarlamak" dedi.

Sırıstat Haber merkezi ailesi olarak abilerimizi kutluyoruz böylesi güzel bir projeyle hem tasarruf sağladıkları ve ilçemizi tanıttıkları için. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder