İller

4 Ekim 2021 Pazartesi

TikTok Markalara Farklı Çözümler Sunuyor

tiktok

Facebook ve Instagram’da dünya genelinde süren ve ne zaman biteceği belli olmayan bağlantı sorunu farklı sosyal medya ağlarını daha popüler yaptı.  Dünya çapında 1 milyar aktif kullanıcıya ulaşan kısa video platformu TikTok, markalar için de cazip bir platform haline geldi. Bu bağlamda platform içerisinde inovatif çözümler geliştirmeye başlayan TikTok, kullanıcılarının tercihlerini dikkate alıyor.

TikTok, Salı günü markalara ve işletmelere yönelik ilk global etkinliği TikTok World’ü gerçekleştirdi. Etkinlikte markaların ve işletmelerin TikTok deneyimini benimsemelerine ve TikTok topluluğuyla bağlantı kurmalarına yönelik  bilgiler verildi. TikTok’un marka ve işletmelerin etki yaratması ve marka bilinci oluşturabilmesi için platforma entegre ettiği özellikler anlatıldı.

Yaratıcı araçlarla marka ve içerik üreticisi arasındaki iş birliğini güçlendirmek

Markalardan TikTok’a katıldığında pazarlamacı mantığıyla düşünmeleri, yaratıcılık noktasında da içerik üreticileri gibi davranmaları bekleniyor. Yapılan araştırmalara göre kullanıcıların yüzde 61’i TikTok’taki içeriklerin diğer platformlara kıyasla daha benzersiz olduğunu söylerken, 10 kullanıcıdan 7’si TikTok reklamlarını eğlenceli buluyor. TikTok World etkinliğinde tanıtılan reklamverenlerin platformda yaratıcılığı benimsemelerine, kullanıcı ekosistemiyle bağlantı kurmalarına ve işbirliği yapmalarına yardımcı olan araçlardan öne çıkanlar:

TikTok Creator Marketplace: Türkiye’de de hizmete giren Creator Marketplace, markaların ilgi alanlarına en uygun içerik üreticilerini bulmayı ve bağ kurmayı kolaylaştırıyor.

Markalı İçerik Geçişi: Bu araç, içerik üreticilerin yaratıcı akışlarını kesintiye uğratmadan videoları işaretlemelerine ve ticari içerikleri tanıtmalarına olanak sağlıyor.

Özelleştirilmiş Hızlı Sayfa: Markalar, kullanıcıların video izlerken veya farklı içerikler arasında gezinirken standart mobil sayfalardan 11 kat daha hızlı açılış sayfaları oluşturuyor.

TikTok’un markalar üzerindeki etkisini ölçen araçlar

TikTok World etkinliğinde markaların platformda kolayca reklam satın almasına, kampanyalarının başarısını ölçmesine ve performanslarını takip etmelerine yardımcı olacak araçlar da paylaşıldı. Bu araçlardan öne çıkanlar kısaca:

TikTok Brand Lift Çalışması: Bu ankete dayalı yaklaşım, kullanıcıların TikTok’ta gördükleri reklamlar hakkında ne düşündüklerini ölçüyor. Brand Lift Çalışması geliştirilirken bu konuda en güvenilir şirketlerden Kantar ve Nielsen’le çalışıldı.

Reklam Görüntülenebilirliği: DoubleVerify ve MOAT ortaklığıyla markalara TikTok’taki trafik ve görüntülenebilirlik hakkında ihtiyaç duydukları bilgiler sağlanabiliyor.

Marka Güvenliği ve Uygunluk Araçları: Integral Ad Science (IAS), OpenSlate ve Zefr ortaklığıyla kampanyalar, markaya uygun içeriğe bitişik olarak yayınlanıyor.

TikTok Envanter Filtresi: Reklamverenlerin, reklamlarının nerede yayınlanmasını istedikleri konusunda daha fazla kontrol sahibi olmalarını sağlıyor.

TikTok Alışveriş özelliğiyle markalar ve kullanıcılar bir arada

TikTok ürün keşfini hızlandırmaya devam ederken yeni bir perakende anlayışına öncülük ettiğinden,  marka ve işletmelerin tüketicilerle etkileşim kurmasını sağlayan TikTok Alışveriş özelliğini geliştirdi. TikTok Alışveriş özelliğinde öne çıkan detaylar:

Ürün Bağlantıları: Markalar, bir veya birden fazla ürünü doğrudan bir TikTok videosunda öne çıkararak kullanıcıları ürün sayfalarına yönlendirebiliyor.

Canlı Alışveriş: Markalar, kullanıcılarla gerçek zamanlı olarak bağlantı kurabiliyor ve aynı anda ürün ve hizmetlere dinamik bağlantılar paylaşabiliyor.

Koleksiyon Reklamları: Markalar, akış sayfalarındaki video reklamlarına özel, kaydırılabilir ürün kartları ekleyebiliyor.

Dinamik Vitrin Reklamları: Markalar, kullanıcıların ilgi alanlarına göre kullanıcılara kişiselleştirilmiş, reklamlar sunabiliyor.

TikTok, geliştirdiği yeni araçlarla yeni ürünleri keşfetme ve alışveriş alışkanlarını yeniden şekillendiriyor. TikTok, kullanıcılarının zevklerine ve ihtiyaçlarına uygun ürünlere ulaşmalarını ve etkileşime geçmelerini sağlayan ticari çözümler geliştirmeye devam ediyor

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder