İller

21 Kasım 2021 Pazar

Erkeklerde Burun Estetiği

Erkeklerde Burun Estetiği  Dr. Oğuzhan Oğuz, “Pandemi döneminde estetik kaygılarla burun estetiği ameliyatı oranlarına baktığımızda erkek hastalarımızın sayısının kadınlardan fazla olduğunu gözlemledik” diye konuştu.

Son yıllarda sayısı gittikçe artan estetik operasyonlardan en tercih edileni burun estetiği, yaş ve cinsiyet fark etmeksizin tüm kesimler tarafından başvurulan bir operasyon. Nefes alamama, deviasyon veya istenilen görünümde olmayan burun şikayetleri dolayısıyla burun estetiğine başvuran hastaların sayısı pandemi döneminde yüzde 40’a yakın oranda artış gösterdi. Pandemi döneminde burun estetiği için Wellnose olarak ciddi talep aldıklarını belirten Dr. Oğuzhan Oğuz, “Salgında kapanma dönemi estetik operasyonlar için uygun bir zaman dilimi oldu. Eve kapanan insanlar bu dönemi ameliyat sonrasını daha rahat geçirmek için değerlendirdi” diye konuştu. Pandeminin psikolojik olarak estetik kaygıları da artırdığına dikkat çeken Dr. Oğuzhan Oğuz, “ Son 1 yılın kadınlardan çok erkeklerin estetiğe yöneldiği bir dönem olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Sağlıklı psikolojiyle karar vermek önemli!

 Erkeklerde, özellikle orta yaş kriziyle beraber artan taleplerle sık karşılaştıklarını belirten Dr. Oğuzhan Oğuz, “Görüşmeye gelen hastaların psikolojik bir bunalım sonucu burun estetiği olmak istediklerini fark edersek, bu durumlarda ameliyat kararı alırken çok daha dikkatli oluyoruz. Hastanın sağlıklı bir psikolojideyken gelmesi hem karar aşamasında hem de iyileşme sürecinde  daha verimli olacaktır” diye konuştu. Erkeklerin kadınlara nazaran genellikle sosyalleşme sıkıntısı çektiklerini düşündükleri için burun estetiğine başvurduklarını belirten Dr. Oğuzhan Oğuz, “Hasta eğer bunalımda veya depresyondayken bu kararı vermişse, ameliyat olup istediği buruna kavuştuktan sonra bile memnuniyetsizliği devam edecektir. Çünkü aslında burun estetiğine hiç ihtiyacı olmayan hastalar da gelebiliyor. Bu sebeple hastaya öncelikle psikolojik durumunu düzeltmesi gerektiğini söyleyip, bu durum geçtikten sonra eğer ihtiyacı varsa hastanın da aldığı sağlıklı kararlar çerçevesinde ameliyat ediyorum” diye belirtti.

 “Türkiye estetikte tercih edilen ülkelerin başında”

 Sağlık turizminde tercih edilen ülkelerin başında gelen Türkiye’nin pek çok ülkeye göre ciddi avantajları olduğunu vurgulayan Dr. Oğuzhan Oğuz, “Pandemide yaşanan eve kapanmalardan sonra, turistlerde hem tedavi olayım hem de tatil yapayım ihtiyacını gözlemliyoruz. Türkiye’de coğrafi güzellikleri ve tarihi kültürü ile ciddi bir avantaj söz konusu. Yine döviz kurlarındaki farklılık da Türkiye’yi tercih etmelerindeki en önemli etken” dedi. Avrupa’nın üç kıtasından 4,5 saatlik uçuş mesafesinde olduğumuzu da hatırlatan Dr. Oğuzhan Oğuz, “1,5 milyar insanın en kolay ulaşabileceği konumda bulunuyoruz. Bu da Türkiye’yi dünyada sağlık sektöründe parlayan yıldız yapıyor” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder