İller

18 Ocak 2022 Salı

Bozkır'da "Amacımız Göçü Durdurmak"


Bozkır Tekstil Atölyesinin kurucusu işadamlarından Hasan Özcan, Mehmet Öcal ve Akçapınar Muhtarı Nejat Şen'in kurduğu şirketle ilk şubesini geçtiğimiz yıl Bozkır'a açtılar. Tekstil atölyesinde 2021 yılının 10. Ayında üretimlerine başladıkları ve aynı tekstil atölyesi bu yıl da bayan giysileri üzerine ikinci şubelerini yine Bozkır'a açtılar.

Şirket sahibi Akçapınar Muhtarı Nejat Şen, Bozkır'a kurdukları tekstil fabrikasıyla hem üretime hem de istihdama katkı sağladıklarını belirtti.
Bozkır'a tekstil atölyesinin ilk kurulmasını başlatan Hasan Özcan, Mehmet Öcal ile birlikte İstanbul'da bulunan bir işadamımız; kurulduktan sonra tam imalata geçileceği anda, İstanbul'dan gelen bir Bozkırlı işadamı hemşehrimiz daha sonra sağlık nedenlerinden dolayı kendisinin vazgeçtiğini belirtmiş. Bunun üzerine Muhtar Necat Şen, bu atölyenin Bozkır'dan gitmemesini istemediğini ve canla başla mücadele ederek işadamı Hasan Özcan ile Mehmet Öcal'a yardımcı olduğunu ve vazgeçen işadamının yerine Mustafa Çam'ı bulduğunu söyledi.

Muhtar Necat Şen, kendi aralarında iki üç tane ortak bularak kendi adına şirketi üstlenip Bozkır'da kalmasına vesile olduğunu da sözlerine eklerken, iyi ki vesile olduklarını ve ikinci şubesini de bu yıl açtıklarını, böylece Bozkır'a bir nebzede olsa işsizliğe katkı sağladıklarını ifade etti.

Şirketin kurucusu ve sahibi olan Muhtar Necat Şen ile İstanbul'dan gelen Bozkırlı işadamlarından tecrübeli Hasan Özcan, Mehmet Öcal, ilçemize kurdukları tekstil fabrikasıyla hem üretime hem de istihdama katkı sağlamış oluyorlar. İstanbul'da 32 yıldır tekstil üreticisi olan Hasan Özcan ile Mehmet Öcal geçtiğimiz yıl 3 ay boyunca tekstil atölyesini kurma aşamasında olduklarını ve ilk kurdukları atölyede de 4 aydır 55 makine ile çalıştıklarını sözlerine ekledi. Şen ile Özcan; "Bize çeşit çeşit ürünler geliyor, bunun içinde kesimimiz, dikimimiz ve ütü paket bölümümüz var. Çeşitli modellerde gömlekler çıkartıp İstanbul'a gönderiyoruz. İstanbul'dan kesilmiş mallarımızda geliyor bazı müşterilerimizden. Yıkama oluyor, gönderiyoruz. Çalıştığımız firmalarla, ortak bir çalışma aşamasındayız." dediler.

İşadamı Hasan Özcan, Mehmet Öcal, Mustafa Çam ile Akçapınar Muhtarı Necat Şen, Bozkır'a istihdam ve dışarıya göçü durdurmak amacıyla bu yatırımı yaptıklarını ve öncülük yaptıklarını ifade ettiler. İşadamı Hasan Özcan, Mehmet Öcal, 20 yıldır kendi işini yaptıklarını ve Bozkır'daki insanlara istihdam imkânı vermek için geldiklerini,  İnşallah ilerleyen zamanda 200-250 kişiye çıkarma hedeflerinin olduğunu belirttiler.  İlk açılan şubede 65 kişi ile çalıştıklarını, Bozkır'daki genç kızlarımıza, genç kardeşlerimize, Bozkır ilçemizden göçü durdurmak için istihdam imkânı sunmak için geldiklerini belirtmişlerdir.

Aynı şekilde, Akçapınar Muhtarının da daha önce İstanbul'da kardeşleri ile birlikte yıllarca tekstil atölyesi çalıştırdıklarını ve oradan da onunda tecrübesinin olduğunu ifade ederken, Muhtar Nejat Şen ile Hasan Özcan ve Mehmet Öcal; "Allah'a şükür bayan giysileri üzerine de ikinci şubemizi yine Bozkır'a Belediyenin karşısına açtık. Tek gayemiz Bozkır'a istihdam sağlamaktır. İstanbul'daki işadamlarımıza da Bozkır'a yatırım yapmalarını istiyor ve davet ediyoruz." şeklinde konuştular.

Daha sonra konuşmalarını şu önemli cümlelerle tamamlayan, şirketin kurucusu ve sahibi olan Muhtar Necat Şen, Hasan Özcan, Mehmet Öcal ve Mustafa Çam; Devlet büyüklerinden istihdam sunan insanlara yardımcı olmalarını istediklerini, kendilerinin Bozkır'ın gençlerine hizmet için ekmek yedirmek için bu yatırımı yaptıklarını ve taşın altına ellerini koyduklarını belirttiler.

Kendilerinin de bir parça ekmek yemek için uğraş ve çaba sarf ettiklerini ve Anadolu'ya çıktıklarını, Bozkır'da ilk kez detaylı bir tekstil atölyesi sistemine geçildiğini ifade ettiler. Şükredip bundan sonra da iyi olacağına inandıklarını, ikinci atölyeyi de açtıklarını ve toparlamaya çalıştıklarını, şimdi uğraşıp, mücadele ederek ve sonra da bunların meyvesini yiyeceklerini de sözlerine eklediler.

Öte yandan işletmeye sonradan dahil olan Mustafa Çam ise; "Bozkır'a istihdam sağlansın bu fabrika buradan gitmesin diye bu işe girdiğini, çalışanların Bozkır'ın içinden ve köyünden olduğunu sözlerine eklerken, İnşallah memleketimiz için hayırlı olur dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder