İller

24 Ocak 2022 Pazartesi

Çıraklık Eğitime kayıt yaptırılan çalışanlar için devletten işyerine destek.

ÖNEMLİ DUYURU!!!!
Usta egiticilik belgesine sahip isyeri sahipleri esnaflarimizdan,  yanında çalışanlarını veya yeni ise aldıkları elemanlarını ,çıraklık eğitime kaydetiltirmeleri durumunda aylık kişi başı 1400 TL devlet destegi alacaklar .Elemanlarından kalfalık belgesine sahip olan çalışanlar için yine aylık 2125 TL devlet desteği alacaklardır. Öğrencilerin sigortalı iş ve işlemleri meslek lisesi tarafından yapılmaktadır.

Mesleğinde en az 5 yıl çalıştığını belgeleyen esnaflarımız önce kalfalık ardından ustalık belgelerini alabileceklerdir. Bağkur prim borcu olup ve hiç yatırmamış olanlarda esnaf başlangıcını oda kaydı ile teyit ettirmeleri durumunda bu haklardan fayadalanacaklardir.

Ustalık belgesine sahip olan esnafımız , ilçemizde meslek lisesinden usta egiticilik belgesini aldıktan sonra çırak öğrenci alarak bütün bu haklardan yararlanabileceklerdir.

Markette çalışan kasiyerler, berberler, lokantacılar, sanayi esnafları,gıda uretimi yapan esnaflarımız ve daha bir çok meslek grubu bu uygulamaya tabidir.

Ayrıntılı bilgi için Serustad Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğüne başvuruda bulunabilirsiniz. Irtibat için Okul Müdürü Yetiş LEYLEK Telefon : 05385539150

Niyazi Yavuzer
BESO BAŞKANI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder