İller

6 Ocak 2022 Perşembe

KARATAY KENT KONSEYİ’NDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE GELENEKSEL KONYA PİLAVI İKRAMI


ARSLAN: ÖĞRENCİLERİMİZİ HZ. MEVLANA'NIN HOŞGÖSÜRÜYLE AĞIRLIYORUZ

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi, Türkiye'nin farklı şehirlerinden üniversite eğitimi için Konya'da bulunan öğrencilere yönelik bir program düzenledi. Geleneksel Konya pilavının da ikram edildiği programda konuşan Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan, gençlere yönelik pek çok proje yürüttüklerini belirterek Konya'ya gelen öğrencilerin Hz. Mevlana'nın engin hoşgörüsüyle ağırlamaya devam edeceklerini söyledi.

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi, üniversite eğitimi için Konya'da bulunan öğrencilere Konya kültürünün önemli yemeklerinden olan Konya pilavı ikram etti.

GÖNÜLLER FETHETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Geleneksel Konya kültürünün önemli unsurlarından biri olan Konya pilavının da ikram edildiği programda söz alan Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, Konya'nın değerlerini ve kültürünü yaşatıp tanıtmak amacıyla böyle bir program düzenlediklerini belirtti.

Babuççu, şunları söyledi; "Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi Gençlik Meclisi olarak göreve geldiğimiz günden beri pek çok çalışma yaptık. Bu buluşmamız ile de Konya'mızın kültüründe önemli bir yer tutan geleneksel düğün pilavı ikramında bulunmak istedik. Karatay Kent Konseyi olarak 'Fethedilecek Çok Gönül Var' anlayışıyla hareket ediyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızla bizler kocaman bir aileyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da farklı içerik ve programlarla gönülleri fethetmeye devam edeceğiz."

ÖĞRENCİLERİMİZİ MEVLANA'NIN HOŞGÖRÜSÜYLE AĞIRLIYORUZ

Üniversiteli öğrencilere başarılı bir eğitim hayatı dileyen Karatay Kent Konseyi Başkanı Abdürahim Arslan, Konya kültürünün tanıtıldığı programla üniversite öğrencileriyle buluştukları için mutlu olduklarını söyledi.

Üniversite öğrencilerini Hz. Mevlana'nın hoşgörüsü ile en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceklerini aktaran Abdürahim Arslan, "Konya; birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarıyla zengin bir mutfak kültürüne sahip. Konya pilavının da şehrimiz için çok önemli bir yeri var. Biz de istedik ki bu güzel kültürümüzü farklı şehirlerden Konyamıza gelen siz üniversite öğrencilerine tanıtalım. Konya; tarım, sanayi ve turizm şehri kimliğinin yanında aynı zamanda bir öğrenci şehri. Karatay Kent Konseyi olarak daha önce olduğu gibi yeni dönemde de öğrencilerimizin yanlarında olacak çalışmalara imza atıyoruz. Şehrimizde okuyan gençlerimizi Hz. Mevlana'nın hoşgörüsüyle en iyi şekilde ağırlayacağız" ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder