İller

8 Ocak 2022 Cumartesi

Mehmet Akif İnan ödülleri sahiplerine kavuştu

Mehmet Akif İnan ödülleri sahiplerine kavuştu

Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından Yedi Güzel Adam’ın aksiyoneri, şair-yazar, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ın hatırasını yaşatmak adına üçüncüsü gerçekleştirilen Mehmet Akif İnan Ödülleri, Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Mehmet Akif İnan Ödülleri kapsamında ‘Başarı ve Teşvik Ödülü’ Covid-19 salgınına karşı geliştirilen TURKOVAC aşısının mucidi Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’ye verildi. Ödülünü alan Özdarendeli “TÜRKOVAC aşısı ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. İnsanımıza hayırlı olsun. Bu aşının geliştirilmesinde birçok aşamasında o kadar çok insanın emeği var ki. Ben bu ödülü onların adına alıyorum” dedi.

 

‘Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü’ Mesut Uçakan’a, ‘Çalışma Hayatı ve Emek Ödülü’ Özgür Şimşek’e, ‘Uluslararası Değer Ödülü’ İHH Yetim Projesi’ ne, ‘Üstün Hizmete Vefa Ödülü’ Rasim Özdenören’e verildi. Jüri Özel Ödülü ise Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi İclal Dağcı’ya verildi.

İnan, mezarı başında anıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan, vefatının 22. Yılında memleketi Şanlıurfa’da da unutulmadı. Eyyübiye ilçesindeki Harran Kapı Mezarlığında düzenlenen anma programında ardından Kur’an-ı Kerim okunup dualar edildi. Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, Mehmet Akif İnan’ın okuyan, yazan, düşünen ve eser bırakan bir eğitimci olduğunu aktardı. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

 

Mehmet Akif İnan ödülleri sahiplerine kavuştu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder