İller

12 Ocak 2022 Çarşamba

Omicron Varyantına Karşı Bağışıklık Arttırmanın Tam Zamanı!

Omicron'a Karşı Bağışıklık Arttırmanın Tam Zamanı

Omicron Covid virüsü ve Omicron varyantı hayatımıza girdiğinden beri bir yandan aşılarla kendimizi korumaya çalışırken, bir yandan da vitaminlerle bağışıklık sistemimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Peki, kendimizi korumamız için yapmamız gereken en önemli fedailer nelerdir? 

 

Wellbeing Chef Pelin Bozkurt Bilgiç “4 Fedaim var benim. Bu 4 koruyucum Omicron öncesi korur, sonrası güçlendirir. Çekirge gibi oradan oraya zıplıyoruz. Şimdilik hiç mayına basmadım. Tesadüf mü? Hala Covid olmamamda bağışıklık sistemimi güçlendiren 4 Fedai’nin hiç mi payı yok? Bence var.” dedi.

Omicron'a Karşı Bağışıklık Arttırmanın Tam Zamanı

İşte Bozkurt Biliç’in Omicron Fedaileri:

NEFES 

Güne nefes egzersizi ile başlamak en önemli ritüelim. Burundan alıp, burundan veririm. Nefes verme süresi alma süresinden uzun olmalı. Gövde dik, baş sabit eller dizde ve gevşek tutulur.

 

EGZERSİZ 

Egzersizin Omicron’a karşı önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Çünkü yoğun ağırlıklı egzersizde oksijen miktarı azalır. Oksijen azalınca kas dokusu hasarına karşı bağışıklık hücreleri aktifleşir. Yani biz oksijen ihtiyacını arttırarak sistemi uyarıyoruz.

BİTKİLER

Ben günlük hayatımda bitkilerden çok yararlanıyorum Sadece tariflerimde değil, çeşitli şekillerde onların kokularından, şifalarından bol bol destek alıyorum Yaşadığım ortamı bakterilerden arındırmak için bitkileri kullanıyorum. Bergamot uçucu yağı, aloe vera jel ile karıştırıp ellerimi steril ediyorum. Okaliptus uçucu yağını sıcak suyun içine 1-2 damla ekleyerek havlunun altından nefes alıp, solunum yollarımı koruyorum.

 

BAHARATLAR 

Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için benim için ilk dört baharat; biberiye, kekik, adaçayı ve lavanta.

Çay olarak tüketmek en kolayı: 1/2 çay kaşığı her  ölçüde hazırlayıp 2 bardak kaynar suyun içinde 10 dakika demlendirin.1 dilim limon ile birlikte için.” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder