İller

20 Ocak 2022 Perşembe

SGK’ya Sorun Başlıyor!

SGK’ya Sorun Başlıyor!

SGK’ya Sorun. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın Youtube ve sosyal medya platformlarında yayımlanacak yeni programın ismi için düzenlenen anketin sonucu belli oldu. Vatandaş tarafından ilgi ile karşılaşan ankete göre programın adı “SGK’ya Sorun” oldu.

 

Sosyal güvenlik kurumu, konular ile ilgili her şeyin doğru ve birincil kaynaktan öğrenilmesini sağlamak amacıyla “SGK’ya sorun” programını başlatarak vatandaşları bilgilendirmeye devam edecek.  Yayınlanacak yeni programın ismi için Twitter da bir anket düzenlendi ve ankette vatandaşlar önceden belirlenen dört isimden birine oy verdi. Bugün sabah saatlerinde sona eren ankette Bir Soru Bir Cevap %6, Bir Bilene Soralım %10, Sosyal Güvenlik Saati %20 oy alırken, SGK’ya Sorun ismi ise %64 ile en çok tercih edilen isim oldu.

SGK’ya Sorun Başlıyor!

Anket sonrasında seçilen “SGK’ya Sorun” ismi ile her hafta yayımlanacak programın ilk bölümü bu cumartesi saat 10.00’da takipçiler ile buluşacak.

Kaynağından Bilgi Vatandaşlar İle Buluşuyor

 Yayımlanacak yeni programda, yaşlılık aylığı, malullük, hastalık hali, analık hali, iş kazası, meslek hastalığı, isteğe bağlı sigorta kolları, emeklilik, ölen sigortalının hak sahipleri, yurt dışı işlemleri, primsiz aylıklar, emeklilikten sonra tekrar çalışma, Genel Sağlık Sigortası ve çalışma hayatı ile ilgili sgkyasorun@sgk.gov.tr gelen tüm sorulara ve daha fazlasına sosyal güvenlik uzmanları cevap verecek. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder