İller

3 Şubat 2022 Perşembe

​KARATAY’IN DÖRT BİR YANINDA ŞİVLİLİĞİN SEVİNCİ, HEYECANI VE BEREKETİ VARDI


K
ARATAY KENT KONSEYİ ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER YAPTI

HASAN KILCA: ÇOCUKLARIMIZ GÖNLÜMÜZÜN EN GÜZEL YERİNDE

Karatay Belediyesi Karatay Kent Konseyi, Üç Aylar'ın başlangıcı ve Regaib Kandili dolayısıyla asırlardır Konya'da sürdürülen Şivlilik geleneğini yaşatmak için ilçe genelinde birçok etkinlik düzenledi. Şivliliklerin ikram edildiği etkinliklerde Meddah Osman Bozdemir, geleneksel oyunlarla çocuklara keyifli dakikalar yaşattı. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da düzenlenen etkinliklere katılarak çocukların Şivlilik coşkusuna ortak oldu. Şivliliğin Konya'nın en güzel geleneklerinden biri olduğunu söyleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Bu güzel kültürün yaşatılması ve geleceğe aktarılması çok önemli. Biz de üstümüze düşeni yapmaya devem edeceğiz. Çocuklarımız gönlümüzün en özel yerinde" dedi.

Yüzyıllardır devam eden ve tüm şehri saran sevinciyle Üç Aylar'ın başlangıcı ve Regaib Kandili, her yıl olduğu gibi bu yıl da Konya'da bambaşka kutlanıyor. Bu özel günde sürdürülen "Şivlilik" geleneği, Karatay'da yaşatıldı.

Karatay Belediyesi Kent Konseyi de düzenlediği birbirinden renkli etkinliklerle bu geleneğe katkı sundu. Karatay Kent Konseyi, ilçenin birçok yerinde çocuklara özel hem eğlenceli oyunlar ve gösteriler yaptı hem de onlara Şivlilik ikram ederek onların sevinçlerine ortak oldu.

BAŞKAN HASAN KILCA DA ÇOCUKLARIN ŞİVLİLİK COŞKUSUNA ORTAK OLDU

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da, Karatay Belediyesi Kent Konseyi tarafından ilçede düzenlenen etkinliklere katılarak çocuklara hem Şivlilik dağıttı hem de onlarla çeşitli oyunlar oynadı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, gelenek ve milli değerlerin yaşatılmasının önemine değinerek, Üç Aylar'ın gelişi dolayısıyla sadece Konya'da sürdürülen Şivlilik kültürünün de bu bağlamda önemli olduğunun altını çizdi.

ŞİVLİLİK HUZUR OLARAK TÜM ŞEHRE YAYILIYOR

Şivliliğin çocukların sevindirildiği güzel bir gelenek olduğunu aktaran Başkan Hasan Kılca, "Üç Aylar'a girilmiş olmanın sevinci, hepimizi mutlu ediyor. Konya şehir kültüründe önemli bir yer tutan ve nesilden nesile aktarılan Şivlilik de bu mutluluğumuza ayrı bir heyecan katıyor. Bugün Konya'mızın her yerinde ayrı bir sevinç vardı. Şehrimizin tamamına yayılan bu coşku hiç bitmesin inşallah. Bizler de bu coşkuya katkı sunmak adına çocuklarımızı belediyemizde ağırladık. Ardından Karatay Kent Konseyimiz, ilçemizin birçok noktasında çocuklarımıza Şivlilik ikram etti. Yine onlar için özel düzenlediğimiz etkinliklerle gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya gayret ettik. Bizler de onlarla bir araya gelerek keyiflerine ortak olduk. Çocukların hatırlandığı, mutlu edildiği aynı zamanda da birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği bu güzel kültürün geleceğe aktarılması için üstümüze düşeni yapmaya devem edeceğiz. Çünkü çocuklarımız gönlümüzün en özel yerindeler" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder