İller

2 Şubat 2022 Çarşamba

Sağlık Personeli Kahramanlığının Karşılığını Aldı Mı ?

hemşire maaşı

Sağlık Personeli Kahramanlığının Karşılığını Aldı Mı ? Sağlık Sen Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk isyan etti. Öztürk, ““Sağlık çalışanları pandeminin kahramanıydı ve bu kahramanlık mutlaka karşılık bulmalıydı! Buldu mu? Hayır” dedi.

Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Öztürk: Her Dakika Yaşadığımız Adaletsizlik, Çalışma Barışını Tehdit Ediyor

 

Üniversite hastanelerinde yaşanan sorunların çok vahim bir hal aldığına dikkat çeken Ankara Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk ise, “Sağlık çalışanları pandeminin kahramanıydı ve bu kahramanlık mutlaka karşılık bulmalıydı! Buldu mu? Hayır! Alın terimizin karşılığını verdiler mi? Hayır! Sağlık-Sen olarak bizim temel mücadelemiz; sorun çözme makamında oturan bürokratlara ve siyasi sorumlulara bu sorunları anlayana ve çözene kadar anlatmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Çalışma Barışını. Tehdit Ediyor

Üniversite hastanelerinde yöneticilerin başına buyruk tavırlarının sistemi daha da kötüleştirdiğini söyleyen Öztürk, “Emek aynı emek, risk aynı risk. Peki, o halde Sağlık Bakanlığıyla üniversite hastaneleri arasında mali, özlük ve sosyal haklar bakımından neden uçurum söz konusu? Bir an önce bu uçuruma bir köprü kurulmalı, aynı işin, aynı emeğin, aynı alın terinin karşılığı sonuna kadar verilmelidir. Her dakika yaşadığımız bu adaletsizlik hizmet azmimizi örseliyor, çalışma barışını tehdit ediyor” diye konuştu. Toplantıya Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Erdal Bolatcı, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 6 No’lu Şube Başkanı Umut Gümüşay, şube yöneticileri ve temsilciler katıldı.

sağlık personeli
sağlık personeli

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve ekmek mücadelesini sürdürdüklerini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı, Yasin Barutcu,”Bizler sendikacı olarak var gücümüzle mücadele etmekle ve çalışmakla sorumluyuz. Meşru zeminde yetkilerimizi kullanıyoruz. Eylemse eylem, meydansa meydan diyerek hiçbir haksızlığa ve adaletsizliğe rıza göstermedik, göstermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Pandemide Fedakarlık Gösterdi

Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının büyük fedakarlık gösterdiğini dile getiren Barutcu, “Üniversite hastanelerinde sorunlar bir hayli fazla. Bu sorunların çözülmesi için çalışıyoruz. Toplu sözleşmede hizmet kolumuzu ilgilendiren altın değerinde 22 kazanıma imza attık. Bakın sabit ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam gerçekten önemli bir başarı. Bu kazanım Sağlık-Sen’in duruş sendikacılığıyla elde edildi” diye konuştu. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder