İller

3 Şubat 2022 Perşembe

​ SELÇUKLU ŞİVLİLİK ÇOCUK FESTİVALİNİ İLK GÜN YOĞUN İLGİ


Selçuklu Belediyesi tarafından şivlilik geleneğini canlı tutmak amacıyla düzenlenen Şivlilik Çocuk Festivali başladı. Festivale ilk günden itibaren yoğun ilgi gösterilirken, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı festivali ziyaret ederek çocuklarla bir araya geldi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Selçuklu Kongre Merkezi'nde düzenlenen Şivlilik Çocuk Festivali başladı. Konya'da her yıl geleneksel olarak kutlanan şivlilik geleneğini bu yıl festivale çeviren Selçuklu Belediyesi geleneği yaşatmanın yanında çocukların eğlenceli vakit geçirmesini sağlıyor. Beş gün sürecek festival boyunca çocuklar TRT çocuk karakterlerinin müzikalleri ile eğlenirken, aileler de söyleşilerle çocuk eğitimi konusunda bilgiler alacak. Festivalin ilk gününe çocuklar ve aileleri büyük ilgi gösterdi. Festivalin başlama saati olan saat 10.00'dan itibaren Selçuklu Kongre Merkezine gelen çocuklar ve aileleri müzikaller, animasyonlar ve etkinliklerle gün boyu eğlendi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, festivalin ilk gününde etkinlik alanlarını gezdi. Başkan Pekyatırmacı çocuklarla birlikte etkinliklere katılırken, ailelerle de sohbet etti. Başkan Pekyatırmacı çocuklarla da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Başkan Pekyatırmacı; "Yüzyıllardır devam eden geleneği festivalle renklendirdik"

Selçuklu Belediyesi olarak Konya'ya ait bir kültürü yaşatma adına festivali düzenlediklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "Selçuklu Belediyesi olarak bu yıl şivlilik etkinliğimizi çocuklar için festivale dönüştürelim istedik. Bugün festivalin ilk günü, ilk gün çocuklarımızdan ve ailelerinden müthiş bir ilgi gördük. Bütün ailelerimize bu ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Burada hem müzikaller hem atölyelerde çalışmalar yapabilirsiniz. Aileler birbirinden değerli konuşmacıların konferanslarını dinleyebilirler. Ramazan ayının habercisi üç aylar başladı. Bizim için önemli günler. Çok şükür Allah rahmetini gönderiyor, bu rahmetle birlikte inşallah üç aylarımızda tüm Müslüman alemi için hayırlar getirsin, Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın diye dua ediyorum. Tüm çocuklarımıza iyi eğlenceler diliyorum." ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder