İller

4 Şubat 2022 Cuma

Siyasette Mustafa Ceceli Formülü Uygulansa….

Mustafa ceceli

Başlıktan Sanatçı Mustafa Ceceli siyasete mi giriyor anlamı çıkmasın sakın.

Türk siyasetinin bazı dönemlerinde sevilen sanatçılar siyasete atılmış veya şarkıları seçim şarkılarına ilham olmuştur. Ancak bu kez konu farklı.

Mustafa Ceceli, söz müziği Sezen Aksu’ya ait Enbe Orkestrası ile birlikte seslendirdiği “Unutamam” şarkısı ile Türkiye’deki müzik severlerin beğenisini kazanmıştı. Ve hızla merdivenin basamaklarını tırmandı.

Özellikle son bir yılda kendisini daha yakından takip ediyorum. Şarkılarını severek dinliyorum. Çok üretken bir kişiliği var. Türkiye’de hit olan her üç şarkıdan birinde onun imzası var. Son olarak Ceceli, Nigar Muharrem ile ‘Salıncak’ isimli eserle sevenlerinin karşısına çıktı.

Yaşadığımız pandemi, hayat pahalılığı hepimizin canını sıkıyor. Maskelerin üzerine binen bu can sıkıcı durum bize nefes aldırmıyor. İşte tam da bu günlerde piyasaya çıkan neşeli şarkılar, kısa süreli de olsa bizi mutlu ediyor.

Tüm bunların siyasetle bir ilgisi tabi ki yok. Ceceli, her yeni şarkısıyla yeni bir no name sanatçıyı da bizlerle buluşturuyor. No name isimleri ne yazık ki radyolarımız çalmıyor. Bu konuya ilerleyen yazılarımda değineceğim.

Radyo sansürü nedeniyle ya da maddi imkansızlıklar nedeniyle kendini gösteremeyen sanatçılara el uzatan Ceceli, aynı zamanda kendisi gibi ünlü meslektaşlarıyla da çok güzel çalışmalara imza atıyor.

‘Durum Çok Acil’ şarkısında değerli sanatçılarımız Mustafa Ceceli, Merve Özbey ve Sinan Akçıl biraraya geldiler. Egolarını, hırslarını bir yana bırakıp.

Bu örnek tabloyu daha iyi görmek için YouTube arama motoruna Mustafa Ceceli yazmanız yeterli.

Ekin Uzunlar, Bilal Hancı daha onlarcası…

Sanırım köşe yazımın nihai varmak istediği noktayı sizlere anlatabilmişimdir.

Her gün yeni bir kavga, atışma, yüce meclisimizde yumruklaşma, ithamlar… Ankara öyle, Anadolu farklı mı. Yüzlerce örnek verebiliriz ama bu sayfayı bu örneklerle bulandırmak istemem.

Buradan seçim tahmini yapmayacağım. Haddime de değil. Ama güler yüzlü, çözümcü bir siyaset istiyoruz artık. Türk Milleti bunu çoktan hak etti. Yıllardır bunu özlüyoruz. Bari ikilerin biraraya geldiği 2022’de bunu başaralım.

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder