İller

29 Nisan 2022 Cuma

Ramazan Bayramı’nda “Beraber Olabilme” Duygusunu Yaşayacağız

Ramazan Bayramı’nda “Beraber Olabilme” Duygusunu Yaşayacağız

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı. Bayramların kişilerin psikolojik iyi oluşlarına önemli katkılar sunduğunu kaydeden Psikolog Cemre Ece Gökpınar Çağlı, özellikle pandemi şartlarında geçen iki yılda çocuklardan yetişkinlere kadar herkesin olumsuz etkileri hissettiğini söyledi.

Ramazan Bayramı’nda “Beraber Olabilme” Duygusunu Yaşayacağız! Geçtiğimiz iki yılın pandemi koşullarında oldukça zor şartlarda geçtiğini hatırlatan Cemre Ece Gökpınar Çağlı, “Artık yeni duyurulan haber ile birlikte maske zorunluluğunun kaldırıldığı bir döneme girmiş bulunmaktayız. İki seneyi aşkın bir süredir insanlarla etkileşimimizde azalma yaşadığımız, sosyal izolasyonun zaman zaman duygusal izolasyon olarak da yaşadığımız ve zorlandığımız bir sürecin sonuna yaklaşıyoruz.” dedi.

Ramazan Bayramı’nda “Beraber Olabilme” Duygusunu Yaşayacağız

“Yeniden beraber olabilme” duygusunu yaşamak çok önemli

Pandemi sürecinin çocuklardan yetişkinlere ve yaşlılara kadar herkes için zorlayıcı bir dönem olduğunu kaydeden Psikolog Cemre Ece Gökpınar Çağlı, “Biz yetişkinler bu sürece adapte olmakta güçlük yaşarken elbet çocuklarımızın da bu süreçte zorlandığını ve sabırla bu günleri beklediğini gözlemledik. Bayramın yaklaştığı bu dönemler, belki de hasret kaldığımız bu “beraber olabilme” duygusunu yaşamak adına çok değerli bir zaman.”dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder