İller

29 Nisan 2022 Cuma

Semih Durmuş, ” Çalışanlarımız İçin 22’den Fazla Kazanım Elde Ettik”

Semih Durmuş, " Çalışanlarımız İçin 22'den Fazla Kazanım Elde Ettik"

Sağlık-Sen Çorum Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kurulda  Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık ve kamu çalışanları ile ilgili bir çok önemli açıklamalarda bulundu.

Semih Durmuş, kurul toplantısında Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in verdiği mücadele ile kamu çalışanlarının birçok sorununun çözüldüğünü belirterek söze başladı.

6. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili bilgi veren ve önemli kazanımlar elde ettiklerini söyleyen Durmuş, “Ek ödemelere yapılan yüzde 20 zam önemli ve değerli bir kazanım. Bu kazanım çığ gibi büyüyecek bir kazanım. Toplu sözleşme masasında sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için 22’den fazla kazanım elde ettik. Emek ve alın teri mücadelesini kararlılıkla sürdürüyoruz. Önümüzde uzun bir yol var. Her platformda üyelerimizin hakkını ve hukukunu korumak için çalışıyoruz. Yaşanan adaletsizlik ve hakkaniyetsizliklere karşı duruşumuzdan taviz vermeden mücadelemizi sürdürüyoruz.” dedi.

 

“3600 İçin Üçüncü Toplantı 10 Mayıs’ta”

3600 ek göstergeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Durmuş, “3600 ek göstergeyle ilgili üçüncü toplantı 10 Mayıs’ta yapılacak. Memur-Sen olarak 3600 ek göstergenin kapsamının geniş tutulması için çalışmalarımızı sürüyor” dedi.

Semih Durmuş, " Çalışanlarımız İçin 22'den Fazla Kazanım Elde Ettik"

“Performansa dayalı ödeme sistemi çalışanlar arasında iş barışını bozdu.”

Performansa dayalı ödeme sisteminin çalışanlar arasında iş barışını bozduğuna dikkat çeken Durmuş, “Performansa dayalı adaletsiz ödeme sistemi çalışma barışına darbe vuruyor. Hastanenin gelirine bağlı bir ödeme sistemini doğru bulmuyoruz. Branşları aynı, çalışma süreleri aynı fakat hastaneleri ayrı çalışanlar farklı ücretler alıyorlar. Bu durumun kabul edilebilmesi mümkün değildir. Çalışma barışının sağlanması için adil bir ücret politikasının mutlak surette hayata geçirilmesi gerekiyor” şeklinde ifadelerde bulundu. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder