İller

14 Mayıs 2022 Cumartesi

Hemşireler Anadolu Sağlık Merkezi’nde buluştu

Hemşireler Anadolu Sağlık Merkezi’nde buluştu

Anadolu Sağlık Merkezi, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası kapsamında gerçekleştirdiği bilimsel toplantı ile Türkiye’nin her yerinden hemşireleri buluşturdu.

Hemşireler Anadolu Sağlık Merkezi’nde buluştu. Tüm dünyada 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşirelik Haftası bu yıl da Uluslararası Hemşireler Birliği’nin (ICN) belirlediği “Hemşireler öncü bir ses: Küresel sağlığı güvence altına almak için hemşireliğe yatırım yapın ve haklarına saygı gösterin” teması ile güçlü bir şekilde kutlandı.

Küresel Sağlık için Hemşirelik

Anadolu Sağlık Merkezi, önemli konukları ve konularıyla dikkat çeken “Küresel Sağlık için Hemşirelik” isimli bilimsel toplantı ile Türkiye’nin her yerinden hemşireleri buluşturdu. Ayrıca Anadolu Sağlık Merkezi’nin iş birliği içerisinde olduğu ABD’nin önde gelen sağlık kurumlarından Johns Hopkins Medicine’den Hemşirelik ve Hasta Bakım Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Deborah J. Baker’in de katılım gösterdiği 11 Mayıs’taki toplantıya, dileyen herkes online olarak da katıldı. 

Hemşirelerin yaşadığı sorunlar pandemi ile daha da arttı.

Bilimsel toplantı ile ilgili bilgiler veren Anadolu Sağlık Merkezi Hasta Bakım ve Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Birsen Civil Subaş, “Hemşirelerin yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri, mesleği görünür kılma, güçlendirme ve hemşirelik mesleğine yatırım yapmanın önemi gibi konulara değinilen özel bir program oluşturduk. Hemşirelerin yaşadığı zorluklar pandemi döneminde daha da arttı ve görünür oldu. Tüm bu konulara hem Türk Hemşireler Derneği Başkanı Dr. Azize Atlı Özbaş’ın hem de Johns Hopkins Hastanesi Hemşirelik ve Hasta Bakım Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Deborah J. Baker’ın katılımı ile değinmiş olmamız, ayrıca önemli” dedi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

Hemşireler Anadolu Sağlık Merkezi’nde buluştu



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder