İller

9 Haziran 2022 Perşembe

​Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebi’nde Mezüniyet Heyecanı


Selçuklu Belediyesi  Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebinde 4-6 yaş grubunda eğitim alan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenledi. Öğrencilerin sahneledikleri gösteriler ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Yıl boyunca külliyede  eğitim alan velilere de eğitim sertifikaları  Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı tarafından  takdim edildi.

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve Türkiye'ye örnek teşkil eden Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebi'nde 4-6 yaş grubundaki öğrenciler mezuniyet coşkusu yaşadı. Selçuklu Belediyesi ve Konya İl ve Selçuklu İlçe Müftülüğü iş birliği ile  yıl boyunca yürütülen bir çok etkinlik ve atölye çalışmalarıyla eğitim alan 80  öğrenci mezun oldu. Çocuklarıyla birlikte   külliyede eğitim seminerlerine katılan 60  veli de  veli eğitim sertifikası olarak çocuklarının yaşadığı bu coşkuya ortak oldu.

Hatice Hatun Külliyesi'nde düzenlenen Çocuk Mektebi öğrencilerinin mezuniyet törenine Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Konya  İl Müftü Yardımcısı Aslan Çıtır, Selçuklu İlçe Müftü Vekili Bahtiyar Şahin, öğrenci velileri ve mahalle sakinleri katıldı.

Külliyede gerçekleşen mezuniyet töreninde 4-6  yaş grubundaki öğrenciler Kuran-ı Kerim tilaveti, şiirler ve ilahiler icra ederek izleyicilere güzel anlar yaşattı.

Başkan Pekyatırmacı: "Çocuklarımız külliyede çok önemli donanımlara sahip oluyor"

Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebi'nde eğitim alan çocukların ilkokula başlamadan birçok değerin yanında Kuran-ı Kerim okumayı da öğrendiklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı: "Çok değerli hocalarımızın yıl boyunca ortaya koydukları çabalar,emekler sayesinde işte hep birlikte yavrularımızı burada burada izledik. Adeta imamlarımıza taş çıkartırcasına Kur'an tilaveti yaptılar bize okudukları surelerin anlamlarını okudular. Daha sonra şiirler okudular.hem milli, manevi duygularımıza hitap ettiler hem de kendilerini burada en güzel şekilde ifade ettiler tüm çocuklarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum.  Ailelerini de hassaten tebrik ediyorum. çocuklarıyla bu denli ilgilendikleri, oldukları onları buraya getirdikleri ve burada muhafaza ettikleri için. Değerli müftümüz il dışında ilçe müftümüzde şu anda hac vazifesi için önemli bir görev aldı aslında burada bizimle burada olmayı arzu ediyorlardı  ama aramızda şu anda hem il müftü yardımcımız hem de ilçe müftü yardımcımız var onların şahsında bütün ekiplerine hocalarımıza burada mektebimizde görev yapan hocalarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. bizim hayal ettiğimiz işleri burada gerçeğe dönüştürdüler. Biz arzu ediyorduk ki  çocuklarımız ilkokula başlamadan önce Kuran-ı Kerim'i en güzel şekilde okuyabilsinler sureleri en güzel şekilde ezberleyebilsinler ve hem dini yönden hem ahlaki yönden donanımlı bir şekilde ilkokula başlamalarını arzu ediyorduk elhamdülillah bugün görüyorum ki hocalarımız çocuklarımıza milli manevi değerlerimize ve Kuran'ı Kerim'i en güzel şekilde öğretmişler sağolsunlar var olsunlar. Hepsine tekrar teşekkür ediyorum çocuklarımıza başarılar diliyorum"dedi.

 Tören mezun olan öğrencilerin mezuniyet yemini ve sertifika takdiminin ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder