İller

10 Haziran 2022 Cuma

Öğrenci Affı Son Dakika !

YÖK Yurt Dışı Öğrenci Kabulü İle İlgili Karar Değişikliğini Açıkladı

Öğrenci Affı Son Dakika ! Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Özvar, öğrenci affı hakkında konuştu. Özvar, af konusunda meclisi işaret etti.

Öğrenci Affı Gelecek Mi ?

Prof. Dr. Özvar, Kütahya’da katıldığı Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu’nun ardından öğrenci affıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Son zamanlarda gündeme gelen genel afla ilgili yetkili mercinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu hatırlatan Özvar, resmi temas halinde YÖK’e ait tüm bilgi birikimi ve tecrübeyi paylaşmaya hazır olduklarını söyledi.

Öğrenci Hareketliliği 

ADIM Üniversiteleri Birliğine bağlı 19 üniversitenin katılımıyla düzenlenen toplantının açılışında konuşan YÖK Başkanı Özvar, 2001 yılında 4 üniversiteyle kurulan ADIM Üniversiteleri Birliğinin, bugün 19 üniversite ile eğitim-öğretim, Ar-Ge, teknik hizmetler ve sosyal- kültürel hizmetler alanlarında üniversitelerarası iş birliğini geliştirdiğini ve ortak girişimlerde bulunduğunun altını çizdi. Türkiye’de 25-34 yaş aralığındaki gençlerin yükseköğretim mezun oranı sadece son 10 yıl içerisinde %17’den %35’e çıktığına dikkat çeken Özvar, yükseköğretime erişimde, OECD ortalamalarına biraz daha yaklaşıldığını ve Türkiye’deki genç nüfusun en iyi yükseköğretim imkanlarına sahip olmaları için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini vurguladı. Geçtiğimiz haftalarda başlatılan Yükseköğretimde Büyük Veri Projesiyle, çok değerli bilgilerin keşfini ve analizini yapmayı hedeflediklerini dile getiren YÖK Başkanı Özvar, her bir il ve bölgenin öğrenci hareketliliğine ilişkin veriye dayalı olarak geliştirilen grafik ve tabloların yer aldığı Yükseköğretime Geçişte Öğrenci Hareketliliği raporunun da geçen ay yayımlandığını hatırlatarak yeni başlatılan projeden bahsetti.

YÖK Akademik Hareketlilik Projesi Hayata Geçiriliyor

Yükseköğretim kurumlarımız arasında akademik personel hareketliliği düşük olduğunu ifade eden YÖK Başkanı Erol Özvar, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bundan dolayı, özellikle köklü diyebileceğimiz yükseköğretim kurumlarındaki öğretim üyelerimizin nispeten yeni yükseköğretim kurumlarında bir süre ders vermelerini teşvik etmek ve böylece tecrübe paylaşımını artırmak istiyoruz. Bu kapsamda, bu hafta üniversitelerimize yazdığımız bir yazıyla üniversitelerimiz arasında öğretim üyeliği hareketliliğini teşvik eden kapsamlı bir program başlattığımızı memnuniyetle ifade etmek isterim. YÖK Akademik Hareketlilik Projesi ile köklü üniversitelerimizin yetişmiş akademik kadrosu yeni kurulan üniversitelerde ders vermek üzere YÖK koordinasyonunda görevlendirilecektir. Bu çerçevede, 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler başta olmak üzere üniversitelerde öğretim üyesi temininde güçlük çekilen alanların tespiti için sizlere yazı yazıldı. Görevlendirmelerde öğretim elemanlarının gönüllülüğü esas alınacaktır” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) Kaynak : YÖK



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder