Sağlık-Sen Iğdır Şubesi’nin Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Buluşması’nda konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, “Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarını kapsayan adil bir düzenleme, sağlık sisteminin geleceği açısından önemli. Ayrımcılığa yol açacak hiçbir uygulamayı kabul etmiyoruz” dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Iğdır’da çeşitli konuşmalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde TBMM gündemine gelmesi beklenen sağlık çalışanlarının maaş iyileştirmesine yönelik düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerektiğini söyleyen Durmuş, “Büyük umutla beklenen mali ve özlük haklara yönelik düzenleme bir an önce hayata geçirilmelidir. Hekiminden hemşiresine tüm sağlık çalışanlarını kapsayan adil bir düzenlemenin sağlık sisteminin geleceği açısından önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Sağlık çalışanlarını bölen ve kutuplaştıran aksi adımların atılması sağlık sisteminin geleceği açısından risk taşımaktadır. Ayrımcılığa yol açacak hiçbir uygulamayı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Sözleşmeli Personel İçin Yakın Zamanda Masaya Oturacağız”
6. Dönem Toplu Sözleşme kazanımları hakkında da bilgi veren Semih Durmuş, yılladır mücadelesini verdikleri ve toplu sözleşmede imza altına alınan 3600 ek göstergede sona gelindiğini söyledi. Durmuş, “Ek göstergenin kapsamının geniş tutularak, tüm çalışanları kapsayacak şekilde yasalaşmasını bekliyoruz. 3600 ek göstergenin hayata geçmesiyle emekli maaşları ve ikramiyelerinde önemli artış olacak” diyerek sözleşmeli personel için de yakın zamanda masaya oturulacağını dile getiren Durmuş, yıllardır süren sözleşmeli çalışma mağduriyetine de son verileceğini belirtti.
“Problemler Sağlık Hizmetinin Sunumu da Olumsuz Etkiliyor”
Pandemi döneminde fedakarca hizmet veren sağlık çalışanlarının pek çok sorunla boğuştuğunu kaydeden Durmuş, sorunların temelinde istihdam yetersizliğinin olduğunu söyledi. Durmuş, “Ülkemiz hemşire ve ebe sayısı bakımından AB ve OECD ülkeleri arasında son sırada yer almaktadır. Veriler, Türkiye’nin mevcut sağlık personeli kapasitesinin uluslararası standartların oldukça altında olduğunu net bir şekilde göstermektedir. Sağlıkta istihdam yetersizliğinin getirdiği problemler beraberinde sağlık hizmet sunumunu da olumsuz etkilemektedir. Bu noktada, nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülmesi için istihdamın artırılmasına yönelik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder