İller

2 Haziran 2022 Perşembe

“Türkiye Maarif Vakfı’na Kaynak Aktaran MEB, Okul Yapımı İçin Kaynak Yok Diyor”

"Türkiye Maarif Vakfı’na Kaynak Aktaran MEB, Okul Yapımı İçin Kaynak Yok Diyor."

Eğitim- Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Türkiye Maarif Vakfına kaynak aktardığını fakat yeni okul yapılması istendiğinde, “kaynak yok” denilmesini sert bir dille eleştirdi.

Sendika, Türkiye Maarif Vakfı ile ilgili yaptığı çarpıcı açıklamada ilk olarak, “MEB, yasalarla kendisine verilmiş yükümlülüklerini Maarif Vakfı adı altında, yönetimini siyasi iktidarın belirlediği başka bir yapıya aktarmakta, bir anlamda kendisine ait yetkileri ‘yetki devri’ uygulaması üzerinden devretmektedir. Maarif Vakfı’na 2020 yılı sonuna kadar MEB bütçesinden toplam 1 milyar 603 milyon lira aktarılmıştır. 2021 yılında 486 milyon 783 bin lira bütçe ayrılan Türkiye Maarif Vakfı’nın (TMV) bütçesi, 2022 yılında yaklaşık 3 kat artarak, 1 milyar 389 milyon lira olmuştur. MEB bütçe teklifinde TMV’nin kurumsallaşacağı ve iş süreçlerindeki gelişim faaliyetlerinin destekleneceği belirtilmiştir” şeklinde bir açıklama yaptı.

Maarif Vakfı’na, 1 milyar 871 milyon 857 bin TL’ye kadar ek kaynak

Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Maarif Vakfı’na, 2022 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 1 milyar 871 milyon 857 bin TL’ye kadar ek kaynak aktarılabileceği belirtilmiştir. Bu karara göre açıklama yapan Eğitim- Sen, “MEB’in TMV’ye ek kaynak transferinin hangi somut ihtiyaçlar üzerinden belirlendiği belli olmamakla birlikte, bu kararın iktidarın siyasal ihtiyaçlardan dolayı alındığı anlaşılmaktadır.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

"Türkiye Maarif Vakfı’na Kaynak Aktaran MEB, Okul Yapımı İçin Kaynak Yok Diyor."
“Türkiye Maarif Vakfı’na Kaynak Aktaran MEB, Okul Yapımı İçin Kaynak Yok Diyor.”

“Bu büyük bir çelişkidir.”

Milli Eğitim Bakanlığı’nın inşaat maliyetlerindeki artışları gerekçe göstererek 184 okul ihalesini iptal ettiği bir dönemde, Türkiye Maarif Vakfı’na MEB bütçesinden kaynak aktarılmasının büyük bir çelişki olduğunu ifade eden sendika, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, kamu kaynaklarını, iktidarın ideolojik yönelimleri doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yapan vakıflara aktarması kabul edilemez. Eğitim bütçesinin siyasal amaçlarla oluşturulmuş yapılara aktarılmasına son verilmeli, kamu kaynakları kamusal eğitimi güçlendirmek için kullanılmalıdır önerilerinde bulundu. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Habere Ajansı)

 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder