İller

12 Temmuz 2022 Salı

Hekimler Silahlanmalı Mı ?

Son günlerin en çok tartışılan konusu bu ; Hekimler Silahlanmalı mı ?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve HEKİMSEN’in hekimlerin silahlanması hakkındaki yorumlarını dikkatle takip ettim. Önce sorunu sonra çözüm önerilerini ortaya koymaya çalışayım.

Bir çok alanda olduğu gibi sağlıkta da şiddetin her geçen gün arttığı malum. Toplumdaki genel şiddet eğiliminin yansımaları ne yazık ki sağlık alanında da ortaya çıkıyor. Trafikte, otobüste, hastanede her gün bir olay var. Her gün ülke genelinde onlarca yaralama, cinayet…. vs.

Hastanelere x-ray cihazı konulması, şiddete eğilimli kişilerin sağlık yardımının kesilmesi, hastanelerdeki özel güvenlik firmalarının daha etkin görev alması (hastanenin park, getir götür işleri yaptırılmamalı) gibi bir dizi önlem alınabilir.

Ama doktorların veya sağlık profesyonellerine silah verilmesi ya da silah ruhsatı almalarının kolaylaştırılması  alınacak önlemler arasında yer almamalıdır.

Doktor Önlüğünü Şiddetin Lekesinden Koruyacağız!

HEKİMSEN’in bu öneriyi getirirken hangi kriterleri dikkate aldığını merak ediyorum. Lütfen bana bi anlatsınlar !!!

Silahlanma nedeniyle bu ülkede onlarca can gitti. Masum onlarca çocuk, genç yok yere öldü. Doktorlar beline silah takınca şiddet bitecek mi ? HAYIR

Ayrıca silah kullanmayı su tabancası ile oynamak ile karıştırmayın lütfen. Silah kullanmak çok ciddi bir eğitim gerektirir. Bu eğitim hayat boyu devam eder. Haberlerde silahı temizlerken, şakalaşırken yakınlarını öldüren kişilerin acemiliklerinin nelereye yol açtığını hep birlikte okuyoruz.

HEKİMSEN acaba bu konuları masaya yatırdı mı ?

STK’lar ve dernekler özellikle de hassas konularıda alt birimlerini çalıştırmalı, istişare yapmalı, gerektiğinde kamu yöneticileri ile fikir alışverişinde bulunmalıdır. Başta Sağlık Bakanı Dr. Koca, bakanlıkta hiçbir personel sağlıkta şiddetin devam etmesini istemiyor. Yani sorun ortak. Çözüm de ortak akılla bulunabilir. Maceraperest projeler, fikirler sadece kamuoyunu gereksiz yere meşgul edecektir.  Sağlıcakla kalın…

 

 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder