İller

29 Ağustos 2022 Pazartesi

Başkan Altay: “Zaferimizin 100’üncü Yılı Kutlu Olsun”


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yılını kutladı. Başkan Altay, "Bağımsızlık uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Tüm milletimizin ve hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten tebrik ediyorum." dedi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Altay'ın mesajı şöyle:

"30 Ağustos Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yılını büyük bir coşku ve gururla idrak ediyoruz.

Bundan bir asır önce yediden yetmişe tüm milletimiz işgale karşı kıyama kalkmış, hürriyetimize pranga vurmak isteyenlere karşı sarsılmaz bir inançla tek yürek olmayı başarmış ve sonunda ebediyete kadar gönüllerimizde yaşatacağımız şanlı bir zafer kazanmıştır.

Ecdadımız; 26 Ağustos 1071'de Malazgirt'le yerleştiğimiz kadim yurdumuz Anadolu'dan bizleri çıkarmak isteyenlere 30 Ağustos 1922'de unutulmaz bir ders vermiş, bu toprakların ebediyete kadar Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya göstermiştir.

Selçuklu başşehri Konya'mız da bu şanlı zafere büyük katkı sağlamıştır. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 9 ay 10 gün boyunca Batı Cephesi Karargahı'na ev sahipliği yapan Akşehir'de taarruz planlarını hazırlamış ve dirilişin ateşini Akşehir'de yakmıştır.

Bu mukaddes zaferin üzerinden tam yüz yıl geçti. Bizler ecdadımızdan miras kalan Büyük Taarruz ruhunu gönüllerimizde ve zihinlerimizde yaşatmaya devam ederken; yeni nesillerin de bu ruhla yetişmesi için üzerimize düşeni yapıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle şanlı zaferimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere; ordumuzun tüm neferlerini ve cephe gerisinde onlardan destek ve dualarını esirgemeyen tüm ecdadımızı minnetle, şükranla yad ediyorum.

Bağımsızlık uğruna, vatan uğruna, bayrak uğruna şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Tüm milletimizin ve hemşerilerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten tebrik ediyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder