İller

29 Ağustos 2022 Pazartesi

​Başkan Hasan Kılca’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı


K
aratay Belediye Başkanı Hasan Kılca, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Mesajında 30 Ağustos'u, Türk ordusunun istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna kanının son damlasına kadar verdiği mücadelenin zaferle taçlandığı tarihi bir dönüm noktası olarak tanımlayan Başkan Kılca, "30 Ağustos Zaferi, Anadolu'yu vatan yapma mücadelemizle başlayıp bugünlere gelen zaferler zincirinin en güçlü halkalarındandır" dedi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca 30 Ağustos'u, Türk ordusunun istiklalimiz ve istikbalimiz uğruna kanının son damlasına kadar verdiği mücadelenin zaferle taçlandığı tarihi bir dönüm noktası olarak tanımladı.

Başkan Hasan Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İçerisinde olduğumuz Ağustos ayı, tarihin her dönemindeki kahramanlıklarımız neticesinde elde ettiğimiz başarılar ile bir 'Zaferler Ayı'dır. 30 Ağustos ve 1071 Malazgirt Zaferi, Anadolu'yu vatan yapma mücadelemizle başlayıp bugünlere gelen zaferler zincirinin en güçlü halkalarındandır. Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Sakarya'da ve İstiklal Harbi'nde milletimizin büyük zaferler kazanmasını sağlayan anlayış, tam da budur. Geçmişte olduğu gibi bugün de milletçe şan, şeref, zaferlerle dolu tarihimizden aldığımız güçle ideallerimize sımsıkı kenetleniyor, müreffeh geleceğimizi hep birlikte inşa etmeye devam ediyoruz. Girilen her savaşta, kazanılan her zaferde asıl gücün top ve tüfek değil, iman ve vatan sevgisi bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yıl dönümüne ulaşmış olmanın büyük bir gururuyla; Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bu zaferi aziz milletimize armağan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu toprakları bize vatan yapan ve vatan kalması için canından vazgeçen tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder