İller

4 Ağustos 2022 Perşembe

Bozkır Yolu Programa Alınmıştı ama?


Bozkırımız için büyük önem taşıyan yıllardır yapılması hedeflenen Bozkır-Sarıoğlan arası 36 kilometrelik 2x2 duble olacak olan ulaşım yolu, Milletvekilimiz Ziya Altunyaldız'ın büyük çabalarıyla 2022 yılı yatırım programına alındığının müjdeli haberini gazetemizde manşetten vermiştik. Ama 2022 yılının 8. Ayına girmemize rağmen ihalesinin yapıldığı ile ilgili müjdeli haber ne hikmetse hâla gelmedi.

Yıllardır Bozkır'ın kanayan yaralarının arasında olan ve yoğun trafiğin yaşandığı görülen Bozkır-Sarıoğlan arası 36 kilometrelik 2x2 duble olacak olan yolun projesinin haberini bu yılın başlarında sür manşetten gazetemiz Bozkır Postasında müjdeli haber olarak yayınlamıştık. O tarihlerde sosyal medya hesabından da MÜJDESİNİ duyuran Bozkırlı hemşehrimiz Ak Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız yaptığı açıklama da şu ifadelere yer verdiği görülmüştü.

Bozkır-Sarıoğlan duble yolunun 2022 yılının yatırım programına alınmasından sonra, Milletvekili Altunyaldız'ın açıklamaları gazetemize de ulaştırılmıştı. Bozkır Postası olarak bizlerde o tarihteki gazetemizde Milletvekili Altunyaldız'ın açıklamalarını aynen yayınlamıştık. Bozkırlı Milletvekilinin o tarihteki açıklamalarını yetkililere ve Altunyaldız'a tekrar hatırlatırken, aynen bir kez daha yayınlıyoruz.
Milletvekili Ziya Altınyaldız'ın o tarihteki açıklamaları: "Ata topraklarımız için Ankara'da gece gündüz demeden var gücümüzle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bozkır-Sarıoğlan yolu Bozkır ile Konya arasını ve aynı zamanda Adana-Antalya arası ulaşımı da bu güzergahtan sağlamaktadır. Bu hayati önem taşıyan duble yol projesinin tamamlanmasıyla birlikte, Bozkır'a gelen ziyaretçi sayısında da büyük bir artış olacaktır. Bunun bilinci ve inancıyla Milletvekili olduğum ilk dönemden bu yana yolun genişletilmesi için var gücümle mücadelemiz olmuştur. Allah'a şükürler olsun bu mücadelemizin müjdeli haberini de ilk siz değerli Bozkırlı hemşerilerimizle paylaşıyorum.  
 
Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızla yapılan görüşme neticesinde netleşen 36 km'lik BOZKIR-SARIOĞLAN 2x2 duble yol ve Kınık-Aydınkışla çift gidiş dönüşlü Tünel projesini hamdolsun 2022 yatırım programına aldırdık. İnşallah bu yıl ihalesi yapılmış olacak. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımıza ve Karayolları Konya Bölge Müdürlüğümüze hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Bozkırımıza ve bölgemize hayırlı olsun." şeklinde yapmıştı.
Milletvekili Ziya Altunyaldız'ın Bozkır-Sarıoğlan arası 36 km. yolun, duble yol yapılması için bu yıl programa alınmasını ve ihalesinin bu yıl içerisinde yapılacağının müjdeli haberini vermesinin ardından neredeyse 6-7 ay geçmesine rağmen ihale programına alındığı ile ilgili olsun veya ihale yapılacağı ile ilgili olsun herhangi bir açıklama gelmedi.

Bozkır Postası Gazetesi olarak Ak Parti Konya Milletvekili Bozkırlı Ziya Altunyaldız'a ve iktidarın temsilcilerine soruyor ve sesleniyoruz: "Bozkır-Sarıoğlan yolu Bozkır ile Konya arasını ve aynı zamanda Adana-Antalya arası ulaşımını da bu güzergahtan sağlayacak olan ve hayati önem taşıyan duble yol projesi ne aşamadadır? Bu yıl ihalesi yapılacak mı? Bozkır halkı o tarihteki yayınladığımız müjdeli haber olarak verdiğiniz Bozkır-Sarıoğlan arası olan yolun haberini bizlere soruyorlar. Bozkır Postası olarak bizlerde sizlere soruyor ve yapacağınız açıklamaları ilçe halkı sabırsızlıkla bekliyor."

(Haber: Yunus Yılmaz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder