İller

31 Aralık 2022 Cumartesi

Demokratik Sağlık Sen’den Yeni Yıl Mesajı

Demokratik Sağlık Sen, 2 milyon 250 bin kişinin emekli olmasına olanak sağlayan EYT düzenlemesinden demoralize olmuş tüm sağlık çalışanlarının da faydalanacağını söyledi.

EYT Değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile ilgili Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan değerlendirmede bulundu.  Emeklilikte yaş sınırının kaldırılmasıyla 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik hakkına kavuştuğu yeni EYT düzenlemesinin tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Genel Başkan Togan Demircan, “EYT ile ilgili yapılan düzenlemeyi kıymetli buluyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkese de teşekkür ederiz. Ama 2008 sonrası göreve başlayan kamu çalışanlarını kapsayan 5510 sayılı yasanın bir an evvel revize edilmesi gerekiyor. Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanımız 2008 sonrası göreve başlayan hekim arkadaşlarımızla ilgili de pozitif yönde ayrımcılıkla bir düzenleme yaptı. Biz bunun tüm sağlık çalışanlarını, tüm kamu çalışanlarını kapsayacak bir nitelikte bir düzenlemeye muhtaç olduğu kanaatindeyiz. Nitelikli birçok sağlık çalışanı arkadaşımız büyük bir ihtimalle emekliye ayrılacaklar. Zaten sağlık çalışanları demoralize durumdalar ve EYT ile doğan haklarını kullanacaklardır” dedi. 

Demokratik Sağlık Sen’den Yeni Yıl Mesajı
Demokratik Sağlık Sen’den Yeni Yıl Mesajı

 

“2023 Sağlıkta Şiddet, Mobbing ve Ayrıştırmanın Olmadığı Bir Yıl Olsun”

Covid-19 pandemisi nedeniyle sağlık çalışanlarının çok zor yıllar geçirdiğinin altını çizen Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan, “Sağlık Bakanımızın çağrısıyla dünyada 2021 yılı sağlık çalışanları yılı ilan edilmişti. 2022 yılında da Sayın Bakan sağlık çalışanlarının itibarlarını iade edeceğiz, onların itibarlarına yönelik çalışmalar yapacağız demişti. Biz maalesef sağlıkta şiddet, mobbing ve her manada ayrıştırmanın devam ettiğini görüyoruz. Sağlık çalışanlarının 4 çeşit bordroya sahip olmalarının yanında sadece maaşların farklı modellerle ödemesinin son bulması gerekiyor. Ek ödeme, teşvik ek ödeme, tavan ek ödeme oranlarında hekimler ile hemşire sağlık memuru gibi arkadaşlar arasında ciddi bir uçurum var. 2023 yılında umarım bunlara yönelik çalışmalar yapılır” diye konuştu. 2023 yılında Demokratik Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlarının mevcut mali ve sosyal haklarının korunup geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam edeceklerinin altını çizen Genel Başkan Demircan sendikalara yönelik çıkarılan yüzde 2 baraj uygulaması konusuna değindi. 

Yeni Yıl Mesajı

Demircan şunları söyledi: “Yine bir yüzde 2 baraj uygulaması yakın zamanda yasalaştı. Bu yasayı, yüzde 2 oranında üyeye sahip olan sendikaların faaliyetlerini engelleme, arkadaşlarımızın iradelerine ipotek kurmaya yönelik çıkarılmış bir yasa olarak değerlendiriyoruz. Bu yanlıştan da inşallah yargı yolu ile dönülmesini umut ediyoruz. Yeni yılda çalışacak sağlık çalışanı arkadaşlarımıza, tüm kamu görevlilerine ve vatandaşlarımıza da sağlık sıhhat dilerken memurların da enflasyonun altında inim inim inlemeyecek oranda bir zam hakkına sahip olmalarını temenni ediyoruz.”

 

 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder