İller

3 Mart 2023 Cuma

Demokratik Sağlık-Sen’den Banka Promosyonu Konusunda Sert Açıklama!

banka promosyonu

Demokratik Sağlık-Sen Genel Başkanı Togan Demircan, sağlık çalışanlarının banka promosyonları konusunda yetkili sendikaları göreve çağırdı. Bilim Sağlık haber Ajansı’na (BSHA) açıklamada bulunan Genel Başkan Demircan, “Eğer işin içerisinden çıkamıyorsanız, biz Demokratik Sağlık-Sen olarak masanın uzlaşması için katma değer sağlamaya hazırız” dedi. 

banka promosyon

Bir yılı geçen banka promosyonları konusunda hala bir yol alınamadığını belirten Genel Başkan Togan Demircan şu açıklamalarda bulundu: “Bir yılı geçmesine rağmen hala bir adım yol alamadılar. Banka promosyonları konusunda Demokratik Sağlık-Sen olarak ilk yolladığımız talep yazısında 5 yıllık imzalanan sözleşmelerin fesih edilerek günümüz şartlarında, maksimum üç yıl süre ile yeniden ihale edilmesini talep etmiştik. Bu talebimiz bir çok ilde karşılık buldu. Ancak bazı iller bu talebimizi haklı bulmalarına rağmen direndi. Hala da direniyorlar. Sonu gelmeyen toplantılar, anketler, duyurular yapıldı ancak sonuç kocaman bir sıfır oldu. Ortada çalışanlar lehine ne var derseniz; hiçbir şey diyebiliriz. Bir yıl önceki çağrımızla, idarelerin ve bankaların bir araya gelmelerinde telaffuz edilen rakam kuşa döndürülerek süre artırımlarına gidildi. Biz ısrarla sözleşme süresinin kısa tutularak, en yüksek oranda sözleşme imzalanmasını talep ediyorduk. Yetki mührünü elinde bulunduran sendika temsilcilerinin noter görevi gördüklerini görüyoruz,  üyelerine savaş kazanmış komutan edası ile mesajlar atıyorlar.”

Banka Müdürü Gibi Davranmayı Bırakın Eleştirisi

Demircan banka promosyonları konusundaki yetkili sendikalara şöyle seslendi: “Geçmişte söyledik yine söylüyoruz. Gerekirse daha sert ve ifşa ederek de söyleriz. Siz müdürü ile sendika temsilcisi ile kamu çalışanlarını temsil (!) ediyorsunuz. Banka müdürü gibi davranmayı bırakın. Bu sözleşmeyi kamu çalışanlarının lehine ve azami üç yıllık olacak şekilde imzalayın. Eğer işin içerisinden çıkamıyorsanız, biz Demokratik Sağlık-Sen olarak masanın uzlaşması için katma değer sağlamaya hazırız. Zira şunu da ifade etmem gerekir ki, oyalayarak,  öteleyerek kamu çalışanları nezdinde itibarınızı kaybediyorsunuz. Akıllarda başka soruların doğmasına neden oluyorsunuz.” (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder