İller

6 Mart 2023 Pazartesi

TPD’den Depremzedelere Ücretsiz Online Ruhsal Destek

depremzede ruhsal destek

Türkiye Psikiyatri Derneği(TPD), Kahramanmaraş depremlerinin birinci ayının dolduğu bugün çevrimiçi olarak ücretsiz ruhsal destek hizmeti vermeye başladı. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) ulaştığı TPD Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi, uzaktan online görüntülü görüşmelerin tpdruhsaldestek.psikiyatri.org.tr adresi üzerinden depremzedelere açıldığını duyurdu. 

TPD Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 10 ildeki depremzedelere, sağlık çalışanlarına, arama kurtarma görevlilerine ruhsal destek vermek amacıyla gönüllü psikiyatristler ile online hizmet vermeye başladı. BSHA’nın ulaştığı TPD Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi, deprem bölgelerindeki depremzedelerin yanında olduklarını, yaraların sarılması için hizmet ağını genişlettiklerini belirtti. TPD Ruhsal Destek Sistemi ile depremden etkilenen bireylerin, bölgede görev yapan sağlık çalışanlarının ve arama kurtarma ekiplerinin yüz yüze ruhsal destek merkezlerine başvurarak gönüllü psikiyatristlerle görüntülü görüşmeler üzerinden ücretsiz hizmet alabilecekleri ifade edildi.  

deprem pskilog

Depremin Yol Açtığı Yaraları Saracağız!

TPD, “Depremden doğrudan etkilenmiş olanlar, bölgede görev yapmakta olan veya yapmış olan sağlık çalışanları ve arama kurtarma ekibinde bulunan kişiler tpdruhsaldestek.psikiyatri.org.tr adresi üzerinden gönüllü psikiyatristlerimizden randevu alıp görüntülü görüşme yapılabilecektir. Ruhsal destek sisteminin sağlık çalışanlarına, arama kurtarma ekiplerine ve depremden etkilenenlerin bir an önce yüz yüze ruhsal sağlık hizmetlerine olağan koşullardaki erişiminin sağlanmasını diliyoruz. Bu online ruhsal destek sistemi ile depremin yol açtığı yaraları sarmaya ve dayanışmaya katkı sunmayı ümit ediyoruz” açıklamasında bulundu. (BSHA-Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

 

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder