İller

23 Mayıs 2023 Salı

Bozkır’da Yoğun dolu yağışından zarar gören Karabaş Martısı tedavi edildi.


Konya'nın Bozkır ilçesinde dün ikindi saatlerinde etkili olan yağmur ve dolu yağışında zarar gören Karabaş Martısı tedavi edildi.  


Bozkır ilçesi genelinde 24,7mm civarı yoğun yağan yağışlarda doludan etkilenerek zarar gören göçmen kuş Karabaş Martısı bulunduğu Arslantaş mahallesinden tedavi edilmek için ilçeye getirildi. İlçede tedavisi yapıldıktan sonra Bozkır Jandarma Ekiplerine teslim edilen göçmen kuş Doğa Koruma ve Milli Parklar personeline teslim edildi.  

Yaralı Karabaş Martısını tedavi eden Veteriner Hekim Ali Kaya yaptığı açıklamada "İlçemize Bağlı Arslantaş mahallesi sakinlerinden Muammer Sansarcı adlı vatandaşımız yaralı olarak bizlere Karabaş Martısını getirdi.  

İlçe genelinde etkili olan yoğun yağmur ve dolu yağışında olumsuz olarak etkilendiğini düşündüğümüz kuşun Ağrı kesici ve antibiyotik vererek tedavisini ve bakımlarını yaptık.  

Bölgemizde pek misafir etmediğimiz ve nadir görülen bu göçmen kuşun karnını doyurduktan sonra Milli Parklara teslim edilmek üzere Bozkır Jandarma Komutanlığı'na teslim ettik.  

Bu güzel Karabaş Mart'ı kuşunun doludan ağır darbe almayarak iyileşmesi bizleri sevindirdi" dedi.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder