İller

11 Mayıs 2023 Perşembe

Hastanede Survivor !!! 

İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Tekerlekli Sandalye Skandalı patlak verdi. Sağlık Muhabiri Erkan Doğan, bir yakını için gittiği hastanenin Acil Servisinde dakikalarca tek başına tekerlekli sandalye aradı. Bazı hasta yakınlarıyla da sedye tartışması yaşadı. 

Deneyimli Sağlık Muhabiri ve Bilim ve Sağlık Haber Ajansı (BSHA) Genel Yayın Yönetmeni Erkan Doğan, İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşadığı skandalı anlattı. Acil Servise kaldırılan babaannesinin yanına giden Doğan, “Yoldayken acil servis doktoru beni aradı, ‘Yakınınız için medikalciden bandaj alınması gerekiyor, sizi bekliyoruz’ dedi. Hızla hastaneye ulaştım. Ancak niye para verip biz bandaj alıyoruz, anlamış değilim” dedi. 

Tekerlekli Sandalye Bulun !

Hastanenin Acil Servisinde tedavi gören yakınının yanına giden Doğan, doktordan durumu hakkında bilgi aldığını söyledi. Daha sonra acil servisteki bir hemşire, ‘yakınınızın tuvalete gitmesi gerekiyor tekerlekli sandalye bulun’ dedi. Ben de acil serviste sedye aramaya başladım. Ne bir hasta bakıcı, ne de bir güvenlik görevlisi bana yardımcı olmadı. Hastanede tek başıma tekerlekli sandalye aradım. Gördüğüm manzara karşısında çok şaşkınım. Çünkü bulduğum bir sedyeyi iki hasta yakını daha sahiplenmek istedi. Aramızdaki tartışmanın ardından kısa bir süre içerisinde sedyeyi getireceğimi söyleyerek hastamın yanına geçtim” dedi. 

Burası Devlet Hastanesi, Hastalarımız Bu Sorunları Yaşamamalı 

Hastanenin acil servisinin bir düzen sorunu yaşadığını öne süren Sağlık Muhabiri Doğan, “Hastanenin acil servisinde düzen sorunu var. Hastanın bandajını kendin alıyorsun. Tekerlekli Sandalyeyi kendin buluyorsun. Bize bakan hemşire, hastamızı tuvalete götürmek istemedi. ‘Evde kendiniz halledersiniz’ dedi. Burası devlet hastanesi. Lütfen yetkililer önlemlerini alsın. Bu sorunları halkımız, hastalarımız yaşamamalı” diye isyan etti. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder