İller

19 Mayıs 2023 Cuma

Kaymakam Turan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Kaymakamımız Sayın Tolga TURAN, 19 Mayıs ATATÜRK' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Kaymakam TURAN mesajında; "Türk Milleti'nin bağımsızlık ve istiklal mücadelesinin en somut başlangıcı olan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün önderliğinde kurtuluş meşalesinin Samsun'dan yakılarak Anadolu'nun dört bir yanına yayılmasıyla milli mücadele ruhunu canlandıran ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı olan 19 Mayıs 1919'un 104. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Zaferlerle dolu şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs tarihi, istiklal mücadelesini başlatan Aziz Türk Milleti'nin bağımsızlık tutkusunun, vatan sevgisinin ve hür yaşama kararlılığının simgesidir. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs gününü duyduğu güven ve verdiği değerin göstergesi olarak geleceğimizin teminatı gençlerimize bayram olarak armağan etmiş ve Cumhuriyeti gelecek nesillere taşımaları için gençlere emanet etmiştir.

Sevgili Gençler;

Gelişen dünyayı iyi takip etmek ve coğrafyamızdaki gelişmeleri anlayabilmek için tarihimize ve değerlerimize sadakatle sahip çıkarak kendinizi sürekli geliştirmeli, okumalı ve araştırmalısınız. Yeteneklerinizi keşfetmeli, teknolojiyi yakından takip ederek bilgi çağının peşinden gitmeli ve değişimlere açık olmalısınız. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin canları pahasına savundukları bu eşsiz vatan üzerinde kurulu Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği, içi vatan ve millet sevgisiyle dolu siz gençlere emanet edildi. Sizlerin çağın gerekleri doğrultusunda en nitelikli eğitimi almanız ve bizleri gururlandıran başarılar elde etmeniz devlet ve millet olarak en önemli temennimizdir. Ülkemizi hep birlikte daha huzurlu günlere taşımanın gayreti içinde olacağınıza yürekten inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Samsun'da başlattığı kurtuluş mücadelesiyle bizlere bağımsız bir vatan emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, Aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyor, Bozkırlı hemşehrilerimizin ve gençlerimizin 19 Mayıs ATATÜRK'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder