İller

22 Mayıs 2024 Çarşamba

59. Türk Pediatri Kongresi KKTC’de Başlıyor

Pediatri kongresi

22-26 Mayıs tarihleri arasında KKTC’de gerçekleşecek 59. Türk Pediatri Kongresi’ne 2 binden fazla katılımcının katlıması bekleniyor.

59. Türk Pediatri Kongresi kapsamında Beslenme, Bağışıklama, İnteraktif Pediatrik Acil, Çocuk Yoğun Bakım, Pediatrik Dermatoloji ve Alerji konuları ele alınacak. Kongrede öte yandan Pediatristlerin Kaleminden Çocukluk Öykülerimiz isimli öykü yarışması düzenlenecek.  Türk Pediatri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Haluk Çokuğraş yaptığı açıklamada, “Bu yıl kongremizin teması ‘Çocuklar Masumdur’ olarak belirledik. Yeryüzünde birer melek olan çocuklarımızın yaşamı günümüzde Filistin’de ve dünyanın farklı köşelerinde savaşla, soykırımla, yoksulluk, ayrımcılık ve kötü muamele ile tehdit altında. Tüm bu gelişmeler insanım diyen herkesin canını acıtıyor. Bundan ötürü, çocuklar yaşamlarının her döneminde hem beden hem de ruh sağlığı açısından tüm olumsuzluklardan korunmalıdır bilinci ile hareket eden Türk Pediatri Kurumu olarak tüm çocuk hekimlerini sesimize seslerini katmaya davet ediyoruz” dedi.

Çocuklar Geleceğimizin Umudu

Kongre Başkanı Prof. Dr. Özgür Kasapçopur ise şunları söyledi, “Çocuklar geleceğimizin umudu, bugünden yarına uzanan ellerimiz… Minicik elleri ve yürekleri ile bizleri kucaklayıp gelecek güzel günlere, en güzel düşlere götürüyor, güzelliklere ve iyiliğe olan inancımızı artırıyorlar. Bu güzel ülkenin sayıları 6 bini bulan çocuk hekimleri olarak tek amacımız ise çocuklarımızı yaşamın her alanında korumak, her türlü haklarını savunmak ve kısaca onların yaşam içindeki avukatları olmak

Kongreye ilişkin detaylı bilgi için:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder