İller

13 Ağustos 2024 Salı

YKS Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

YKS Yerleştirme sonuçları, ÖSYM sitesinden açıklandı.

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği “YKS sonuçları açıklandı mı”, “Ünirversite kayıt süreçleri ne zaman” soruları ÖSYM’gen gelen son dakika duyurusuyla belirli oldu.

YKS tercih sonuçları açıklandı mı?

2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yerleştirme sonuçları, ÖSYM’nin “https://ift.tt/cTzdDWI” adresinden açıklandı.

YKS tercih sonuçları nasıl sorgulanır?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle ÖSYM’nin https://ift.tt/cTzdDWI internet adresinden öğrenebilecek. Ayrıyeten adaylara Yerleştirme Sonuç Dokümanı basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

YKS-2024 TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarına nazaran bir kısma kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt süreçlerini 19-23 Ağustos 2024 tarihleri ortasında yapacak, elektronik kayıtlar (online) ise 19-21 Ağustos’ta alınacak.

Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen mühlet içerisinde başvurmaları gerekiyor. Elektronik kayıt yapan adaylar ise üniversiteleri tarafından duyurulan dokümanlara ve tarihe nazaran süreç yapacak. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder