İller

19 Eylül 2024 Perşembe

Bozkır'da Üreticilere bitkisel üretimde yeni destekleme modeli tanıtıldı

 
 Konya'nın Bozkır ilçesinde Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen üreticilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında bitkisel üretimde yeni destekleme modeli anlatıldı.

Bozkır ilçesinde üreticilere yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında bitkisel üretimde yeni destekleme modeli anlatılarak, yeni destekleme modeli ile üretimde verim ve kalitenin artırılması, kayıtların güncel tutulması ve üretim sürecinde yaşanan olumsuzluklardan üreticilerin korunmasının hedeflendiği belirtildi.

Bozkır İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Bozkır Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda kürsüye gelen Bozkır Tarım ve Orman Müdürü Halil Durmuş, 2025-2027 yıllarında yapılacak bitkisel üretime yönelik desteklemeler ile diğer bazı tarımsal desteklemelere ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlattı.

Toplantıda, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kamuoyuna açıkladığı üzere yeni destekleme modeli ile ilk defa bitkisel üretim desteklerinin 3 yıllık ve üretim döneminden önce açıklandığını vurgulayan Durmuş, destekleme kalemlerinde ise sadeleştirmeye gidilerek bitkisel üretim yapan ÇKS'ye kayıtlı tüm üreticilerin destek almaya başlayacağını ifade etti.

Yeni modelle birlikte çiftçilerin üretime karar vermeden önce, hangi havzada, hangi ürüne ne kadar destek alacağını bilmiş olacağının da altını çizen Durmuş, "Böylece çiftçilerimizi planlı üretime yönlendirecek ve plansız üretimin getirdiği birtakım olumsuzlukların da önüne geçmiş olacağız."diye konuştu.

Durmuş, bitkisel üretimde yeni destekleme modelinin tanıtılmasına yönelik bilgilendirme toplantılarına ilçedeki tüm mahallelerdeki çiftçilere önümüzdeki günlerde de anlatmaya devam edeceklerini vurgulayarak, İlçe Müdürlüğünden de ayrıntılı bilgiler alınabileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Bozkır Kaymakamı, Bozkır Belediye Başkanı, Bozkır Ziraat Odası, mahalle muhtarları, tarımsal kooperatif yöneticileri ve çiftçiler katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder