İller

3 Eylül 2024 Salı

Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda festivali


Denizli'nin 600 yıllık köklü tarihi geçmişi olan, Tekstil ve Dokumacılığın Başkenti olarak bilinen, Kızılcabölük 28. Kez Geleneksel olarak gerçekleştirilen, Kızılcabölük
 Bu yıl çeşitli etkinliklerle 6-7-8 Eylül Tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Denizli Tavas ilçesine bağlı Kızılcabölük Beldesi 1994 yılından, Bu güne 28. kez bölge ve yörede en uzun soluklu  geleneksel olarak her yıl yapılan Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda festivali, Birçok mecrada kendinden söz ettiriyor. Sosyo Ekonomik,  Kültür ve Turizm yönüyle Denizli'de Yıldızı Parlayan Kızılcabölük, 28. Geleneksel Kızılcabölük Kültür, Sanat, Tekstil ve Moda Festivali, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Kaymakamlığı, Tavas Belediyesi Katkılarıyla, Kızılcabölüklüler Vakfının öncülüğünde 6 Eylül 2024 tarihinde start verecek.

6 EYLÜL 2024 Saat 18:00 Saygı Duruşu ile başlayacak olan Festival, İstiklal Marşının Okunması, Halk Oyunları Gösterisi akabinde 20:30  Serkan Dumano Sahne alacak.

07 Eylül 2024 Saat 20:00 "DOKUMANIN DANSI DEFİLESİ" ile Kızılcabölük Kumaşlarından üretilmiş giysilerin özel defile gösteri gerçekleştirilecek.

07 Eylül 2024 Saat 21:00 Cansu Koç Sahne alarak Festivale renk katacak.

08 Eylül 2024 Saat 20:30 Ceylan Ertem Konserlerinin Yer alacağı Festival Etkinliğinde Her Yıl Olduğu gibi yoğun ilgi olması bekleniyor.

Kızılcabölüklüler Vakfı Başkanı Osman ERKLİ: ''Festival ile ilgili açıklamasında: 1994 yılında Söğütönü şenlikleri olarak  başlayan  2 yıl sonra Kızılcabölük Belediyesi ve Kızılcabölüklüler Vakfımızın  beraber düzenlediği etkinlik, Kültür Sanat Tekstil Moda Festivali olarak  daha da büyük ve gelişerek bugünlere kadar geldi. Korona nedeniyle ülke genelinde 2 yıl ara verilen sanatsal etkinlikler, tekrar  start aldı başladığı yerden büyük bir coşkuyla devam ediyor. Ülkemizin değişik yerlerinden ve Denizli'den tüm misafirlerimize Kızılcabölük'e bekliyoruz. Festival coşkusuna ortak olmaları bizi onurlandıracaktır.'' açıklamasında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder